Derfor er Rusland konge: Så billigt er det at producere 1 hkg hvede

I en sammenligning mellem russisk og australsk hvedeproduktion er der ingen tvivl om, hvem der har de bedste kort på hånden.

Rusland er som bekendt konge af verdensmarkedet med rekordhøje eksporttal for indeværende høstår.

Store mængder hvede til konkurrencedygtige priser er selvfølgelig baggrunden for den russiske succes. Og at hvede er meget, meget billigt at producere i Rusland fremgår ganske klart af en aktuel analyse, fremhæver Jyske Markets.

Ifølge analysen, som er baseret på 2016-tal, koster det således 97 US-dollars pr. ton at producere 1 hkg hvede i Rusland, svarende til 59 danske kr. pr. hkg.  Til sammenligning er prisen for at producere samme vare i Australien 170 US-dollars pr. ton, svarende til 103 danske kr. pr. hkg.

Forskellen på de to store hvedelande ligger i udbyttet.

Omkostninger pr. hektar er nemlig stort set de samme. På udbyttet vinder Rusland til gengæld stort med et hektarudbytte på 32,8 hkg mod et hektarudbytte i Australien på 18,2 hkg, ifølge Jyske Markets.

Selv når de gennemsnitlige russiske transportomkostninger på 45 US-dollars pr. ton hvede (27 kr. danske pr. hkg)  skal med i regnestykket, er der altså fortsat penge i den russiske hvedeproduktion.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.