Driftsselskab med 5.000 hektar: "Vi har skullet stjæle os til høsttimerne med alt det regn"

I driftsselskabet DLM har de skårlagt de fleste frøgræsser. Så selvom regnen sænker høstarbejdet, er de stadig godt med på markplanen.

I Dansk Landbrugs Management (DLM) omkring Køge, er de godt med på skårlægning af især den tidlige sort af engrapgræs Balin. Høsten startede den 29. juni, og de mangler nu 30 hektar engrapgræs.

"Den blev skårlagt under super gode betingelser - den var tør, da den blev lagt ned. Vi har så skullet stjæle os til høsttimerne med alt det regn. Det er frustrerende, at vi ikke kan gøre noget færdigt, men på den anden side, så er vi så tidligt i høstforløbet, at det ikke rykker ved motivationen", siger Morten Lund Olesen, direktør i DLM.

DLM driver cirka 5000 hektar, hvoraf 4600 er i omdrift med både økologisk og konventionelt plantebrug.

Driftsselskabet er fra år 2000 og består af tre godser på Sjælland: Ledreborg Gods, Vibygård Gods og Vallø Stift, der har fælles maskinpark til at drive deres 11 ejendomme.

En venlig nabo

Det er naboen til Vallø Stift David Pedersen, der har indsendt billeder til 'Skyd Høsten bedst'. Han har fået sommerferie, og var derfor for fornøjelsens skyld med ude på mejetærskeren i sidste uge, da der blev høstet engrapgræs.

"Jeg sendte billederne ind, fordi jeg selv blev så betaget af den smukke solnedgang, vi høstede i. Og så tænkte jeg, at hvis jeg vandt en høstlagkage, så ville jeg gå ned på marken til høstarbejderne med den", siger David Pedersen.

Engrapgræsset er blevet skårlagt med en BCS fingerklipper, hvor mange af de andre græsser, er blevet klaret med selvkørende McDon-skårlæggere.

Der er blevet høstet med seks forskellige mejetærskere, hvoraf to af dem er 10 år gamle Case 9120'ere med 40 fods skærbord og tilhørende 15 fods pickup-skærbord.

Tidligt ude med hvidkløveren

DLMs markplan byder på mere end 20 forskellige afgrøder helt fra forskellige typer græsfrø til byg, hvede, havre og rug. 40 procent er desuden økologisk.

Og selvom vejrudsigten lige nu ser ud til kun at byde på regnskyl, så er humøret højt.

"Det ser ud til, at det kommer til at give relativt fornuftigt i år. Modningsmæssigt er vi langt fremme set i forhold til normale år. Vi har allerede skårlagt alt vores engrapgræs, engsvingel, strandsvingel og hundegræs. Og det er i hvert fald en uge tidligere end normalt", siger Morten Lund Olesen.

Hvis vejret endda bliver mere stabilt i slutningen af ugen, så begynder de også at lægge hvidkløveren ned, og det er ekstremt tidligt, forklarer Morten Lund Olesen. Hvidkløveren plejer først at blive lagt ned i slutningen af juli eller i starten af august.

Med de indsendte billeder, deltager David Pedersen i 'Skyd Høsten bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten 2020 - Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.  
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord Skyd Høsten 2020

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.