Landmand runder høsten af med fint udbytte i omlægningshavre

I Løgumkloster har landmand Lars Ibsen høstet første år af sin omlægningshavre, som har givet et meget tilfredsstillende udbytte.

Høsten har nået sin ende på Lars Ibsen Jørgensens bedrift i Løgumkloster, hvor han har rundet af med at få havren i hus. Landmanden er i gang med at omlægge bedriften til økologi, så det er første år med omlægningshavre.

"Jeg vil tro, at udbyttet for økologisk havre er godt, hvis det giver cirka 50 tdr., og jeg har lavet omkring de 60 - og med de midler, man har som økolog, så er det i hvert fald godt", siger Lars Ibsen Jørgensen.

Det eneste problem med den økologiske havre i år har været lidt gulrust, som landmanden ikke har kunnet gøre synderligt meget ved. Det har dog heller ikke været så slemt, at det er gået ud over udbyttet.

Ingen ekstra goder

Lars Ibsen Jørgensen ejer ikke gården, men lejer den og de 60 hektar planteavl af sin far, som stadig hjælper lidt til, når der skal høstes. På bedriften har de også en besætning med Hereford kvæg, som landmandens far også hjælper til med. 

Deres jord er sandet, men de har vandingsanlæg, hvilket hjælper betydeligt på afgrødernes udbytter, fortæller landmanden. 

"Det har været meget tørt i år, så det er på grund af mit vandingsanlæg, at jeg har kunnet få så fine udbytter i mine afgrøder", siger Lars Ibsen Jørgensen.

Landmanden har både en lillebror og en lillesøster, som ikke er inden over driften af familiegården, men når det er høst, så vender de hjem for at give en hånd. Det handler ikke om, at Lars Ibsen Jørgensen gør noget ekstra for at hygge om dem, det er simpelthen bare høsten, der trækker.

"Når det er høsttid, så vil de gerne være med. Det er bare hyggeligt i sig selv for mig, at de gider hjælpe til, selvom vi igen i år har haft nogle lange dage", siger landmanden.

Den travle tid er ikke helt ovre, for nu mangler så-arbejdet, som Lars Ibsen allerede er begyndt på.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Emneord Skyd Høsten 2020

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.