Høster hø med 40 år gammel John Deere presser

På gården Grinsbæk bliver der høstet hø, som den 40 år gamle John Deere presser. Høballerne skal på tørloft og sælges til hestehold.

På Grinsbæk i Juelsminde høster landmand Henrik Hansen ikke mere ad gangen, end de kan nå at presse. Høhøsten er derfor i gang på tredjedagen, hvor de mangler seks-syv hektar endnu.

"Det er gået rigtig godt. Vi har haft perfekt vejr i år, der har ramt to gode perioder, så det er bare gået efter bogen. Hele juni har vi næsten på klokkeslæt kunne forvente regn hver lørdag eftermiddag", siger Henrik Hansen.

Vejret er mere tvivlsomt i denne uge, hvor Henrik Hansen ikke kan støtte sig op ad junis praktiske lørdags-regn. Men han forudser, at de resterende høballer nok skal kunne presses i god ro og orden på trods af det kommende regnvejr.

John Deere er 40 år gammel

På Grinsbæk har Henrik Hansen plantebrug med cirka 90 hektar. Udover 15 hektar med vedvarende græs, har han blandt andet vinterbyg, maltbyg, hvede og havre.

Grundhøsten står for døren, men først skal de sidste 1500-1800 høballer presses.

"John Deere presseren er en ældre model - den er 40 år gammel, men den virker, som den skal og laver 6-7000 baller om året. Vi skifter ikke noget ud, der fungerer", siger Henrik Hansen.

Høballerne ryger direkte på halmloftet, hvor det oplagres og bruges dels til eget hestehold og dels sælges til andre hestekunder.

I løbet af hele høsten får Henrik Hansen god hjælp af nære og bekendte fra området omkring Juelsminde - og ikke mindst hjælp fra kæresten Winnia Agertoft, som også har taget et af de to indsendte billeder til konkurrencen 'Skyd Høsten bedst'.

Med billederne deltager Henrik Hansen og Winnie Agertoft i konkurrencen 'Skyd høsten bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten 2020 - Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.   
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

  • Gå ind på www.landbrugsavisen.dk/skyd-2020 og læs mere om betingelserne for konkurrencen

Emneord

Skyd Høsten 2020 , Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle