Gødningsregler nok først til marts: Høring tager otte uger
NaturErhvervstyrelsen har fået udarbejdet en »strategisk miljøvurdering« af de nye gødningsregler. Den er nu i to måneders offentlig høring.

Det bliver nok først til marts, at danske landmænd får glæde af de nye, lempede gødningsregler, som indgår i den politiske aftale om landbrugspakken fra før jul.

Inden der åbnes for posen, skal der nemlig gennemføres en otte uger lang offentlig høring af en »strategisk miljøvurdering« af den ændrede kvælstofregulering.

Ændrer nitratplan

Det skyldes, at de nye gødningregler betyder en ændring af den danske nitrathandlingsplan.

Selvom blækket dårligt var tørt i den nye landbrugsaftale fra 21. december, før NaturErhvervstyrelsen dagen efter sendte miljøvurderingen i offentlig høring, skal der altså gå otte uger. Først når den er slut, kan miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen udstede en bekendtgørelse med de nye, lempede gødningsregler.

Høringsfristen løber frem til tirsdag 16. februar 2016.

Nordjysk landmand til N-professor: ”Du er ude i gætværk”Mark Onsdag 23. december 2015 · 15:06

To tredjedele først

Forventningen er dermed, at de første to tredjedele af den nuværende undergødskning på godt 20 pct. kan ophæves omkring 1. marts.

Den sidste tredjedel udfases i dyrkningsåret 2016-2017, det vil formentlig sige fra 1. august 2016.

Aftalen om landbrugspakken blev indgået sent 21. december mellem regeringen (Venstre), Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative.

Socialdemokraterne og de Radikale deltog frem til målstregen, men valgte i 11. time at forlade forhandlingerne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.