Hveden har stået tyndt, men udbyttet er tungt
2. års hveden har ikke busket sig tilpas hos Gert Andersen på Sydlolland - udbyttet er ikke noget at prale af, lyder det.

Der blev høstet hvede hos Gert Andersen på Hoejbjerggaard Landbrug på det sydlige Lolland med en New Holland mejetærsker med 30 fods skærebord.

De nåede 5 hektar ud af 15, og fortsætter derfor høstarbejdet her fredag op til weekenden.

"Vi høster det nu, fordi vi kan lægge det i silo, for det har stadig en vandprocent på 18-20, men det er fint, for det skal bruges til slagtekalve", siger Gert Andersen.

Is i maven med rapsen

Det er en 2. års hvede, som er tung og i en udmærket kvalitet. Udbyttet er ikke målt op endnu, men et forsigtigt bud lyder på 8 tons.

"Det er ikke noget at prale af. Vi synes også, den har stået lidt tyndt. Den har ikke busket sig så godt, som den burde, men vi ved ikke lige hvorfor. Det fik en del vand i foråret, men vi var tit ude med gødning", siger Gert Andersen.

Sammen med resten af hveden begynder de på bedriften også at høste i rugen. De har også været ude og tage en håndprøve af rapsen, som viste ni procent vand, men de tør ikke helt stole på det, for andre steder i landet ligger vandprocenten oppe på 11.

De forsøger derfor, at have is i maven på Hoejbjerggaard Landbrug, indtil de andre for alvor begynder at høste i rapsen.

På bedriften har Gert Andersen og hustruen Pia Andersen 210 hektar planteavl og produktion af slagtekalve.

Med det indsendte billede deltager Gert Andersen i 'Skyd Høsten bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten 2020 - Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord Skyd Høsten 2020

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.