Rapshøst over al forventning: - Den bedste rapshøst jeg nogensinde har lavet

I Ebberup på Sydvestfyn har Peter Stentoft Nielsen hentet den bedste rapshøst, han husker.

Peter Stentoft Nielsen er deltidslandmand og driver 70 hektar jord på sydvestfyn.

Over weekenden har han høstet sine raps sammen med sin nabo, som han har et høstfællesskab med. 

- Vi er fælles om det hele, og det er stortset min nabo, der passer det. Jeg sår og kører sneglevogn i hovedtræk, og så har vi begge lidt pløjning og harvning, fortæller Peter Stentoft Nielsen, der ved siden af landbruget driver en smedeforretning.

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

Peter Stentoft Nielsen har nu fået alle sine 24 hektar raps høstet, og selvom han endnu ikke har set vejesedlerne fra Emmelev A/S, så tør han godt kalde den for: 

- Så afgjort den bedste rapshøst jeg nogensinde har lavet. Jeg har da før været over fem ton per hektar, men at være det i et år, hvor der også er penge i det!, lyder det begejstret. 

Tilbage har Peter Stentoft Nielsen nu hvede og vårbyg, som skal høstes i dén rækkefølge. 

- Det tegner fornuftigt, men vi har kun lige taget prøver af hveden. Så det er med forbehold. Men hvis det starter godt, så plejer det også at gå fornuftigt med resten, siger Peter Stentoft Nielsen. 

Han regner dog med at hveden er klar til at komme for skærebordet sidst på ugen, mens vårbyggen bliver årets sidste afgrøde i det Sydvestfynske. 

Med det indsendte foto deltager Peter Stentoft Nielsen i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et gavekort til Maykers på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.
  • De resterende afgrøder, vi mangler at få indsendelser på, er: Triticale og hestebønner.

Emneord Skyd Høsten 2022

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.