Sådan lægger du din strategi mod græsukrudt
Mod væselhale er der ikke rigtig noget, der virker, efter Monitor er udgået, påpeger planteavlskonsulent Helle Elander. Læs flere aktuelle dyrkningsråd i det nye nummer af fagmagasinet MARK, der udkommer næste uge.

»Hold øje med de steder, hvor der plejer at være græsukrudt. Der kommer rævehale og rajgræs. Når du kan se det, er det tid at bekæmpe det. Jo tidligere, jo bedre«, siger planteavlskonsulent Helle Elander fra Centrovice.

Mod rævehale anbefaler hun 110-130 gram Broadway + 0,45 Atlantis + 0,5 liter PG 26N (additiv).

»Dosis af Broadway afhænger af hvedens udviklingstrin, da Broadway er godkendt med stigende dosis i takt med hvedens udvikling, så der havner mindst mulig kemi på jorden. Og Atlantis må ikke bruges, hvis man har brugt minimidler i efteråret, f.eks. Othello«, siger hun.

Man kan også bruge Broadway alene, men så skal man op på 165 gram pr. ha, hvilket er maks. dosis her først i april (hvedes vs. 30-32).

Mod ital. rajgræs anbefaler hun 0,75-0,93 Cossack + 0,5 liter olie.

»Mod væselhale er der ikke rigtig noget, der virker, efter vi har mistet Monitor. Er man desperat, er der kun Broadway og en bøn i søndagskirken«, siger Helle Elander, der mener, man skal bruge andre tiltag end kemi mod væselhale.

Læs flere aktuelle dyrkningstips fra konsulenterne i det nye nummer af fagmagasinet MARK, der udkommer 2. april. 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.