Agromek-direktør om messe i 2021: - Det er der ingen, der kan svare på lige nu

Agromek er ikke aflyst men udsat. Om det så bliver i 2021, er ikke til at svare på, lyder det fra messens direktør Claus Hermansen.

Det er med et søgende blik efter en fremtidig messedato, at Agromek nu føler sig nødsaget til at udsætte – men ikke aflyse – den kommende messe, der ellers stod til at starte 19. januar 2021 og traditionelt samler mange tusinde mennesker i og omkring landbruget.  

Hvornår er det udsat til?

”Det ved jeg ikke. Først skal det være forsvarligt at afholde messer igen, og nu skal vi i gang med at tale med vores interessenter om at finde en god dato, lyder det fra messens direktør Claus Hermansen, der til daglig også er direktør for Dansk Agroindustri, som sammen med Landbrug & Fødevarer arrangerer messen.

Er det håbet, at der bliver en Agromek i løbet af 2021?

”Det er der ingen, der kan svare på lige nu. Vi er en situation nu, hvor vi kigger ind i, at det her kan vare en længere periode. Men omvendt kan tingene måske også ændre sig til det bedre indenfor en overskuelig periode”, siger han og skruer tiden tilbage til corona-smittens indledende fase i foråret.

”Da det her startede, der gik vi og glædede os over, at der var rigtig lang tid til, at Agromek skulle afholdes. Nu står vi så her. Derfor er jeg forsigtig med at kloge mig på, hvornår tiden igen bliver til det. Vi går i gang med at snakke med udstillere. Det hele skal gå op i en højere enhed”, siger han.

Hvordan er det så at stå med en begivenhed, som I har arbejdet på i lang tid og nu må afsætte?

”Det er ærgerligt, men det er nødvendigt. Det kan ikke være anderledes. Man står tilbage og ærgrer sig – men også med en lettelse af, at nu er der taget en beslutning. Men det er bare træls, at vi ikke kan gennemføre Agromek. Vi havde faktisk mange udstillere, og vi så ind i en god, stor tilslutning. Folk vil gerne på messe. Men det kan ikke være anderledes, for sådan som tingene er nu, så er det ikke til at gennemføre messen”.

Hvad betyder det økonomisk for Agromek og arrangørerne bag, at messen nu udsættes?

”Det er ikke for økonomien, at vi afholder messen. Det har ikke spillet ind i vores beslutning, og vi kommer også igennem det her”, siger han.

Mange i branchen har talt om, hvorvidt det bliver til noget, og om det mon blev gennemført. Nu udsætter I så. Hvorfor kommer det netop nu?

”Grunden er, at der er kommet endnu en beslutning, hvor de skærpede restriktioner er blevet forlænget. Sundhedsministeren blev spurgt, om der sker lettelser i år – og det kunne han ikke svare ja til. Derfor er det ikke til. Det er ikke en nem beslutning, og det er noget, som vi har holdt øje med i lang tid. Med de restriktioner vi kan se nu, så er der kun den beslutning at træffe. Vi glæder os over, at der er mange, som udtrykker opbakning til, at vi har taget denne her beslutning, og at når vi kan holde messe igen, så er folk klar igen. Det glæder mig utrolig meget”.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.