Bæredygtigt Landbrug arrangerer traktordemonstration

Randzone-retssags begyndelse får landmænd til at køre til Holstebro og dele gulerødder og kartofler ud.

Torsdag i næste uge begynder en prøvesag om randzoner ved Retten i Holstebro. Og det kommer ikke til at gå stille af. Det fortæller DR Midt & Vest.

Traktorer fra det meste af Jylland vil køre i demonstration gennem Holstebro by, og der bliver delt kartofler og gulerødder ud på gågaden. Bag aktionerne står organisationen Bæredygtigt Landbrug.

Landmand Povl Bojer fra Snedsted i Thy står anklaget for at bryde loven, fordi han har nægtet at lave randzoner langs vandløbene på sin ejendom. Hans sag bliver en prøvesag for lignende sager over hele landet.

Traktordemonstrationen er anmeldt til politiet og slutter ved Gråkjær Arena, som Bæredygtigt Landbrug har lejet hele dagen som hovedkvarter for de aktionerende landmænd.

"Vi laver også et arrangement på gågaden i Holstebro, hvor vi deler randzone-kartofler og randzone-gulerødder ud til folk. Det sker for at komme i snak med folk, siger én af arrangørerne," landmand Lars Larsen fra Lemvig, til DR Midt & Vest.

Bæredygtigt Landbrug opfordrer desuden sine medlemmer over hele landet til at markere åbningen af retssagen kl. 9 på torsdag. For eksempel ved at køre deres traktorer ud til offentlig vej, tænde det roterende blink og trykke hornet i bund i et minut. Aktionerne foregår under slagord som "Ejendomsretten er ukrænkelig" og "Grundloven gælder også på landet".

 

 

Emneord randzoner

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.