Dalbo-formand: Vi kan se, at krisen kradser på de kommende ordrer

Dalbos produktion kører på fuld hammer. Alligevel er samarbejdet med direktør afsluttet, en gruppe medarbejdere afskediget og lønnedgang nu en realitet for funktionærer.

For få dage siden var Dalbos adm. direktør Carsten Abel i medierne og udtale sig om corona-krisen.

Han så en produktion, der kørte i index 120, masser af ordrer på kort sigt – men så også ind i en verden, hvor han var usikker på, om ordrenedgangen ville falde meget eller mindre dramatisk på grund af coronakrisen.  

Mandag stoppede han så hos Dalbo.

Dalbos bestyrelsesformand Anja Plougmann forstår godt, at det udefra ser specielt ud, at Dalbo nu reagerer på coronakrisen med direktørskifte, afskedigelser af omkring ti pct. af arbejdsstyrken og lønnedgang i en tid, hvor produktionen kører for fuld kraft.

”Det er jo en speciel situation, når man er nødt til at tage så drastiske skridt, når folk samtidig har travlt. Det er rettidig omhu, når vi står i en så usikker situation, hvor vi ikke kan se omfanget og længden af krisen”, siger hun og forklarer, at ordreindgangen har været faldende i et stykke tid til tiden efter den store produktion af forårsmaskiner her og nu.

”Vi har fuld knald på produktionen, men det rækker til tre-fire uger frem. Vores ordreindgang ligger ikke så højt, som vi havde håbet på. Vi kan se, at krisen med corona kradser på de kommende ordrer”, siger hun.

Vil have krisestyrings-profil

For halvandet år siden fyrede Dalbo deres daværende direktør Jens Chr. Hundahl og erstattede ham med Carsten Abel, der kom ind som direktør i produktionsvirksomheden med en fortid fra bl.a. bilbranchen. Han skulle være med til at ændre strategien og Dalbos langsigtede fokus.

Ifølge Anja Plougmann er udskiftningen en fælles beslutning mellem Dalbo og direktøren og skyldes, at situationen kræver en anden profil.

”Det kan godt være, at det ude fra ser mærkeligt ud. Vi holder fast i den langsigtede strategi, som han også var hyret ind til. Nu står vi en situation, hvor krisestyring kræver et nyt fokus, og for mig er det helt naturligt, at vi har behov for en anden profil”, siger hun.

LandbrugsAvisen har været i kontakt med Carsten Abel, der efter aftale med Dalbo ikke udtaler sig om det ophørte samarbejde.  

Dalbo har i øjeblikket omkring 100 ansatte, men ender på et niveau omkring 80 ansatte efter afskedigelserne og naturlige sæsonudsving hen mod sommeren.

Emneord coronavirus

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.