Endelig: Danish Agro overtager maskinselskaber med 290 ansatte og 14 afdelinger

Danmarks suverænt største maskinhandler Danish Agro udbygger nu sin position med tre baltiske selskaber og repræsenterer fremover Claas i syv lande.

Vi starter med et quiz-spørgsmål:

Hvilke syv lande er Danish Agro fremover distributør af tyske Claas-maskiner?

Inden vi kommer til svaret, så skal det tilføjes, at Danish Agros fuldstændige overtagelse af tre baltiske maskinselskaber, som repræsenterer Claas i de baltiske lande, nu endelig er blevet godkendt af EU’s konkurrencemyndigheder.  

Vejen blev banet efter, at Danish Agro har solgt andre maskinaktiviteter fra i Estland, så koncernen ikke både skulle sælge eks. finsnittere fra både Claas og John Deere.

I alt overtager Danish Agro 290 ansatte i de tre selskaber – fordelt på 14 afdelinger.

Koncernchefen i Danish Agro, Henning Haahr kalder AS Konekesko Eesti, SIA Konekesko Latvija og UAB Konekesko Lietuva for tre stærke selskaber.
”Jeg er sikker på, at vi kan udvikle vores virksomheder med denne godkendelse. Med stærke grovvareselskaber og maskinaktiviteter i Finland og de baltiske lande sigter vi på at udvikle vores position som den foretrukne partner for finske og baltiske landmænd”, lyder det bl.a. i en pressemeddelelse.

CEO i Danish Agro koncernens maskindivision, Jens Skifter fortæller, at selskaberne, som Danish Agro overtager fra finske Konekesko, har samarbejdet med Claas i 20 år.
”Vi ser masser af potentiale og synergi ved, at de baltiske maskinaktiviteter er kommet med i familien. Vi kommer fremover til at repræsentere Ci syv lande, hvilket også giver landmændene mange fordele inden for service, reservedele og handel med brugte maskiner hen over grænserne mellem vores selskaber. Også den meget vigtige handel med skovbrugs- samt bygge- og anlægsmaskiner vil vi gerne udvikle yderligere. Vi er stolte af at repræsentere Ponsse, Kobelco og Kubota,” siger han.

Og ja. Svaret er Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland og Litauen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.