Feucht-fabrikken fejrer 100 år

I år kan Feucht-fabrikken fejre sin 100 års fødselsdag og kan se tilbage på en periode, hvor markedet for landbrugsmaskiner har gennemgået en eksplosiv udvikling.

Det hele begyndte I slutningen af første verdenskrig, hvor der opstod et stigende behov for landbrugsmaskiner i Tyskland. Industrifolk fra München benyttede denne mulighed til at etablere "Bayerische Eggenfabrik AG" i Feucht nær Nürnberg.

Det skriver AGCO Danmark i en pressemeddelelse.

Mærkets navn FELLA, som stammer fra det egyptiske ord "fellah", der betyder "landmand", dukkede første gang op i logoet for Bayerische Eggenfabrik i 1921.

I 1931 blev virksomheden overtaget af Epple & Buxmann fra Augsburg og produktserien blev i stigende grad udviklet med fokus på høstteknologi. Fra dette tidspunkt blev græsslåmaskiner, vendere og river også en del af produktsortimentet. 

I 1932 begyndte virksomheden at producere selvbindere – en milepæl i firmaets historie og et skridt på vejen mod at blive specialist indenfor høstmaskiner. På trods af de vanskelige tider i anden verdenskrig og i efterkrigstiden fortsatte virksomheden med at vokse. I 1944 blev fabrikken omdøbt til FELLA-Werke GmbH.

I 1953 viste forgængeren til vore dages slåmaskiner sig på markedet for første gang: Et stort udvalg af maskiner til produktion af hø afrundede produktudvalget. I 1956 blev græsslåmaskine nummer 100.000 produceret.

I 1960’erne blev tårnsiloer og selvlæssende vogne føjet til sortimentet. I 1960’erne og 70’erne udvidede man produktionen med bugserede finsnittere og derefter tog udviklingen yderligere fart, med nye produkter og et bredt program indenfor landbrugsmaskiner.

Først fra 1980 begyndte fabrikken i Feucht at specialisere sig i græs- og ensileringsmaskiner.

AGCO overtager Feucht

I foråret 2011 blev FELLA-Werke GmbH overtaget 100% af AGCO. 

AGCO satte straks gang i nye investeringer. Man gennemførte en større fabriksudvidelse, der bl.a. betød at man indførte et helt nyt og strømlinet produktionssystem.

Produktudviklingen blev ligeledes styrket, hvilket betød at man kunne introducere en række nye produkter - bl.a. Fendt Former 14055 Pro – riven med flere rotorer, der sikrer kvalitetsfoder og et rent og præcist skår under alle forhold.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.