Der findes mælk, som er velegnet til ost og mælk, som ikke egner sig til ost.
Men hvordan skiller man det ad?
Svaret har det israelske firma afimilk, som på Agromek fremviste udstyr til at opdele mælken efter dets koaguleringsevne, altså hvor velegnet det er til osteproduktion.
Mere om dette tema
Udstyret er især værdifuldt for de kvægbrug, som leverer mælk specifikt til osteproduktion eller for virksomhederne som aftager mælken med henblik på osteproduktion.
»Ved at kende mælkens koaguleringsevne kan man optimere sin produktion af ost. Mælken med dårlig koaguleringsevne kan anvendes til drikkemælk, mælkepulver eller yoghurt,« fortalte Simon Redfearn, afimilk.
Mælkens indhold analyseres for hver 200 gram mælk, og alt efter indhold kan mælken separeres i to strenge til hver sin mælketank.
Mere om dette tema
Læs om Agromek samt nogen af de nyheder, de byder på, nedenfor.
Foreløbigt er udstyret solgt til otte israelske selskaber og afimilk har også indgået aftaler med italienske selskaber.
Relaterede artikler
Kommentarer