Kurator er rykket ind: Hjallerup Maskinforretning holdes fortsat lukket

Nyudnævnt kurator tror ikke, at Hjallerup Maskinforretning kommer til at åbne op i noget nævneværdigt opfang under konkursbehandlingen. Ansattes fremtid usikker.

Konkursramte Hjallerup Maskinforretnings 90 ansatte er sendt hjem og skal foreløbig ikke møde.

Det er samtidig yderst tvivlsomt, om de bliver kaldt på arbejde i de kommende dage.  

Det fortæller den nyudnævnte kurator for konkursboet Morten Jensen fra advokatfirmaet Børge Nielsen i Aalborg.

”Det er et spørgsmål, som vi har drøftet i kuratellet. Jeg tror ikke, at det er realistisk. Jeg skal sikre mig, at der er en sponsor til at betale for det”, siger han og oplyser, at der ellers er igangværende reparationer i gang, hvor landmænd helt konkret står og venter på deres traktorer eller maskiner.

”De skal jo helst have deres maskiner tilbage i færdigrepareret form. Det er jo også i den form, at vi kan sende en regning videre for arbejdet. Derfor er det nok mest realistisk, at vi kan åbne delvist og kalde nogle ind for at ordne sådanne ting”, siger han og vurderer, at der ikke kommer til at ske noget i denne uge.

Sideløbende med konkursbegæringen har der været en række pressemeddelelser fra Hjallerups gamle leverandører, hvor de henviser til omkringliggende maskinhandlere og samarbejdspartnere for at få udført service i de her dage.

Dekret afsagt torsdag formiddag

Kl. 11 blev der afsagt konkursdekret i retten i Hjørring. Morten Jensen bad selv om at få bistand fra anden side til opgaven som kurator, derfor er Kammeradvokaten/advokatfirmaet Poul Schmith også med på sagen, oplyser han.

Selve sagen anses ikke for at være voldsom kompliceret. Til gengæld er den præget af mange enkeltstående ting, bogstaveligt talt i form af maskiner lige fra mejetærskere til plæneklippere.

Morten Jensen understreger, at de ansatte foreløbig ikke er opsagt. Til gengæld er der ganske få arbejdsdage tilbage, inden kalenderen runder den første.

”Jeg ved endnu ikke, hvad vi kommer til at gøre til den første. Det afhænger af, hvor seriøse eventuelle købere er, og så bliver vi nødt til at få en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Det er en typisk kuratoropgave. Mit budskab er, at de er hjemsendt, men altså ikke fritstillede, og skal stå klar til at møde på arbejde. Men vi er lidt tidspressede i forhold til tirsdag”.

Maskiner og løsøre udleveres i næste uge  

Selvom jobbet kun er få timer gammelt, så vælter det ind med henvendelser til advokaten. De fleste drejer sig om kunder, der har både store og små maskiner eller andet stående bag lukkede døre i Hjallerups fire afdelinger, som de naturligt ønsker sig ud af konkursboet.

Her er meldingen, at der vil blive annonceret bestemte tidspunkter i næste uge, hvor man kan afhente sine ting.

”Det er lidt hektisk lige nu, men vi skal have fundet en god kontrol for udleveringen med hjælp fra gamle medarbejdere, så de rigtige mennesker får de rigtige varer”, siger han.  

Sagkyndige skal vurdere maskinparken

En foreløbig vurdering er, at der er betydelige kreditorkrav – men potentielt også betydelige værdier, hvis det lykkedes at få solgt maskinerne ordentligt.  

”Vi skal have nogle sagkyndige ind. Jeg kan ikke selv vurdere, hvad en Bogballe-gødningsspreder er værd”, lyder det fra advokaten.

LandbrugsAvisen erfarer, at det især er store leverandører som Agco, Hjallerup Maskinforretnings bankforbindelse Sparekassen Vendsyssel og Skat, der er de store kreditorer.

”Vi kæmper for det her. Der er sat alle de ressourcer ind. Hvis vi ikke får solgt noget som helst, så går et betydeligt beløb til lønmodtagerne”, siger Morten Jensen.

Hvor hurtigt kan du evt. sælge Hjallerups afdelinger videre?

”Hvis der er en køber, der har mod på at få foden indenfor, så tror jeg, at man meget hurtigt kan få en fornuftig forretning til at køre, men jeg er ikke maskinhandler”.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.