Morgenposten: Går efter at sælge 30-40 traktorer med nyt traktormærke
Maskinernes nyhedsoverblik fortæller bl.a. om ambitionerne hos importør for nok et nyt traktormærke i Danmark og af- og udvikling hos et par Claas-forhandlere.

God mandag morgen,

Vi er i dag stået op til en hyper uge, der er spækket med muligheder for at komme ud i verden og lære lidt nyt indenfor maskinernes verden. Der er nemlig både interessante indlæg på Plantekongressen, DM & E’s vidensdage og stort åbent hus hos MI  og Nutrifair for dem, som også har lidt husdyr ved siden af maskinhuset.

Inden vi går lidt ned i substansen på ugens udflugtsmuligheder, så lad os gå direkte til overskriften.

Her i weekenden kunne vi i vores egen papirvis nemlig præsentere en ny traktorimport. Det er TK Maskiner, som har tegnet agentur med italienske Arbos.

Ambitionerne er 30-40 traktorer om året på det danske marked og dermed noget der ligner et par procent af det danske marked. Det bliver spændende at følge i et år, hvor Helms også går ud og markedsfører McCormick på det danske marked og dermed skærper konkurrencen på et marked med mange aktører og store ambitioner.  

Se historien her: Nyt traktormærke på plads i Danmark

Apropos traktormarkedet, så var jeg lidt ambitiøs med årsstatistikken for 2018 sidste mandag. Forventningen var, at den ville være på plads i sidste uge. Det var den ikke, men datafolkene fra dti it har konfirmeret for mig, at det bliver den så i denne uge.

Af- og udvikling hos Claas-forhandlere

For ikke så mange dage siden valgte Claas-forhandleren Peter’s Auto og Traktor i Nørre Snede at stoppe med sin maskinforretning, som afvikles med udgangen af februar.

I Kjellerup ligger Bredsgaard, som også er en privatejet Claas-forhandler. Her går man med en større udvidelse den modsatte vej. En naboejendom er netop købt op og maskinforhandleren vokser dermed betragteligt i den kommende tid – ligesom der skal ansættes fem nye folk i den maskinforretningen, som startede med ni ansatte i 201 og snart er oppe på 35 ansatte.

Læs mere her: Jysk Claas-forhandler i stor udvidelse

Case IH varsler stor nyhed

Fredag lagde Case IH et lille tekststykke ud på Facebook, hvor man reklamerer for, at der er nyt på vej, som der allerede snakkes om i Nordamerika. Billedet viste et logo – og søndag kunne Maskinbladet så vise et YouTube-klip fra en Case IH forhandler fra USA’s majsbælte, hvor man på 13 sekunder får et hurtigt kig på det, som er en ny Case IH Magnum, der skal på markedet fra 2020.

Se videoen her:

Brug for et tip til baglygten?

I sidste uge havde vi reporter John Christensen afsted på den store britiske maskinmesse Lamma. Nogle gange er de bedste historier gode, simple løsninger. Læs her – som mange gjorde her på hjemmesiden - hvordan man kan slippe for ledninger til baglygterne på en gammel vogn eller redskab i liften:

Ekstremt simpelt: Slut med ledninger på lygterne

Valtra: Opdaterede motorer, flådestyring og ekstra terminal

Der er vist ingen, som er i tvivl om, at vi med 2019 kan vente os en række nyheder hos en masse traktor- og redskabsproducenter, inden vi til november skal til Agritechnica. Valtra lagde allerede for i sidste uge, som vi varslede i sidste uges morgenpost.

Blandt nyhederne var en række opdateringer på motorsiden, så modellerne løbende i N, T og S-serien kommer til at klare nye emissionskrav, de såkaldte stage 5-krav.

På Agromek viste Valtra allerede nyt om deres flådestyringsprogram Connect, som også blev internationalt lanceret i sidste uge – med en lille, god dansk sidevinkel i form af Danroots med 2.900 hektar i markplanerne – og deltagelse i et pilotprojekt med systemet testet på fem traktorer sidste år. Få overblik og mere om Danroots erfaringer her i det, som i øvrigt var ugens mest læste historie:

Efter test på storlandbrug: Sigter nu på hele traktorflåden

Stor Valtra-lancering: Få overblikket her

Det sker i ugen

Plantekongressen: Et sandt eldorado for planteavlere i Danmark. På maskinfronten stiller Seges og Teknologisk Institut med et indlæg baseret på en ny farmtest om længden på sprøjtebomme.

Maskinkonsulent Christian Rabølle, Vkst kommer med gode råd, når du handler maskiner, mens Mette Walter fra Teknologisk Institut fortæller om, hvordan instituttet tester maskiner. 

Torsdag og fredag er det tid til DM&E’s traditionelle vidensdage. Her får kan du bl.a. høre om en maskinstation baseret på robotter, komme bag om hverdagen på Rostgård Maskinstation – få sammenlignet de store landbrugskøretøjers belastning af vejene ift. lastbiler og meget, meget andet.

Skal du forbi husdyrmessen Nutrifair, så holder MI et lille kvarters kørsel derfra i Vejle i øvrigt åbent hus, hvor du kan se nærmere på en række 2019-nyheder fra bl.a. Kuhn, Bednar og Rauch.

Om du triller ud på lande- og motorvejene eller ej, så kan du følge selvfølgelig følge slagets gang her på landbrugsavisen.dk/maskiner. Ha’ en fortrinlig uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Har du et godt tip til en spændende profil indenfor maskinernes verden, en spændende maskinnyhed eller noget helt tredje, så ring på 40283032 eller skriv på cjj@landbrusgsavisen.dk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.