Morgenposten: Stadig 2.000 Volvo’er med plader på i Danmark

Maskinernes faste nyhedsoverblik zoomer bl.a. ind på bestanden af brugte traktorer i Danmark – og en helt ny minilæsser på el, som kom til landet forleden.

God mandag morgen,

Der er nok mange blandt læserne, som har haft en yderst aktiv weekend rundt omkring.

Forholdene har i hvert fald været ideelle for jordbearbejdning af den ene eller anden slags.

Og for rigtig mange kan det snildt være sket med en traktor, som man ikke længere kan købe fra ny af.

I weekenden offentliggjorde vi i LandbrugsAvisens papirudgave en opgørelse over de traktormærker, som har flest indregistrerede traktorer i Danmark.

Det var selvfølgelig gode gamle kendinge. Men undersøgelsen viste også, at selvom New Holland, John Deere og Case IH har fået nyregistreret flest traktorer i Danmark de sidste ti år, så er det et andet mærke, som er allerstørst, når vi tager totaltallet for indregistrerede traktorer. Det er nemlig Massey Ferguson med mere end 13.386 traktorer, hvilket er en hårspids foran John Deere. 

New Hollands stærke position aflæses naturligt nok også i tallene. Her er det værd at bemærke, at der i tillæg stadigvæk er over seks tusinde Ford’er rundt omkring i landets maskinhuse.

Bemærkelsesværdigt er det også, at selvom det er mange år siden, at man kan kunne købe en helt ny Volvo-traktor, så skal bestanden af Volvo stadig tælles i mere end i et par tusind traktorer, når man tæller Volvo BM, BM-Volvo og Volvo BM Valmet sammen.

Både Claas og Deutz er store varemærker i den store verden. Og Claas har jo også været voksende i det seneste årti på de danske marker. Men når man ser hele fordelingen af traktorbestanden, så ser man også, at de jo endnu har en meget lille andel af totalmarkedet, når man tæller de brugte traktorer med. Eks. er der ca. dobbelt så mange Deutz-Fahr-traktorer i Danmark som Claas indtil nu.

Svensk klassisker solgt for 361.000 kr.

Apropos gamle traktorer så var en Volvo 810 ikke mange klejner værd for ti år siden. Nu er priserne ved at gå bonanza, ikke mindst ovre i Sverige, hvor køberne kæmper om at sikre sig de bedste af dem. En af dem blev solgt for 361.000 kr. forleden.  

Svensk klassiker solgt for 361.000 kr.

Minilæsser med el-motor

Er den startet? Det blev så mit første spørgsmål, da jeg fredag formiddag var kørt til Krogager for at se på en Multi-One minilæsser, som ved første øjesyn lignede de andre maskiner fra HCP’s minilæssermærke, MultiOne.

Lyden var dog anderledes og på en streamer står der zero emission. Og ”benzinen” er da også et stort batteri, som kan lades op direkte i en normal stikkontakt. Dermed meldier MultiOne sig ind i kampen med en stadig bredere skare af minilæssere, der kan bestilles af el-drevede køretøjer til gavn for landmænd, entreprenører og andre, som vil køre uden diesel-os i stalden eller, hvor de nu har brug for sådan en på deres arbejdsplads.

Læs mere her: Ny Tesla-agtig minilæsser landet i Danmark

New Holland: Måske såmaskiner og sprøjter i 2020

New Holland søsætter netop nu en større marketingskampagne med sine nye redskaber. Der tilbydes nu et større program af bl.a. plove, såbeds- og stubharver og jordfræsere på det danske marked samt river og flere typer slåmaskiner på græssiden.

Ifølge business manager Sigurn Ghyselen, ansvarlig for salget af New Holland i Danmark og Sverige i CNH-koncernen, så kommer der indenfor en overskuelig tidsperiode nye redskabsgrupper til porteføljen.

"Vi har ingen såmaskiner, og vi har ingen sprøjter i Europa. Der er også segmenter på græs-maskiner, hvor vi mangler nogle produkter. Det er tydeligt, at New Holland kommer til at blive full liner. Så der mangler nogle produkter. Vi kan gå to veje. Enten opfinder vi dem selv via vores udviklingsfolk eller også ved opkøb. Og vi arbejder i begge retninger. Det kommer. Det bliver ikke i år. Det er ikke realistisk, men vi arbejder på det, og det kan blive allerede næste år«, lød det bl.a. i weekendens papirudgave af LandbrugsAvisen Maskiner.

Nye tal fra MI, Dal-Bo og He-va

Sidste uge fik vi travlt med at læse tal i især i starten af ugen. Det væltede nemlig ind med regnskaber fra store virksomheder i branchen. MI kunne berette om et lille plus og forventninger om noget større i 2019.

Dal-Bo’s regnskab var præget af ekstra omkostninger til omstruktureringer – bl.a. af ledelsen i 2018 – men også fornyet håb om vækst for den danske tromlegigant i de kommende år.

He-Va meldte om nye rekorder for omsætningen og kan melde om fortsat stigende ordreindgang i 2019.

Læs mere her:

MI omsatte for 356 mio. kr. og gik lidt over nul

Hede forårsmåneder klemmer Dal-Bos bundlinje

He-Va's ordrebøger har aldrig været større end i 2019

Nu fuld Pöttinger-styrke inde hos naboen

Det østrigske redskabsmærke Pöttinger inviterede i sidste uge landbrugspressen indenfor sin fabrik i tjekkiske Vodnany. Vores redskabsskribent Claus Worup var med og kan berette, at der på fabrikken årligt produceres 4.000 redskaber indenfor felterne Terradisc diskharver, Servo plove, Lion rotorharver, Synkro stubharver og Fox kombiharver. Fabrikken har været i drift siden 2016, men er først for nylig nået op på den fulde arbejdsstyrke på 600 mand, skriver han bl.a. også.

Se mere her: Pöttinger producerer 4.000 redskaber inde hos naboen

MF’s stor tour kommer til Danmark

Det er ikke bare Tour de France, som indenfor de kommende år lægger vejen forbi Danmark.

Massey Ferguson har søsat en større demo- og show-turne op igennem Europa med navnet  eXperience Tour. Den er netop startet i Treviso i Italien og fortsætter Europa rundt, indtil touren rammer Danmark 4., 5. og 6. september i år, lød det fredag fra MF.

Her lover traktormærket bl.a. fremvisning af Massey Fergusons nyeste modeller, men også mulighed for prøvekørsel for kunderne.

I den kommende uge

Hvis man ikke kan vente så længe med at komme ud og sparke dæk, så er der hjælp at hente kort vej fra Københavns Lufthavn.

Nellemann-ejede Svenningsens i Kastrup holder nemlig åbent hus. Her kan du bl.a. se Kubota-flagskipet Kubota M7172 T.  

Traktoren kan du i øvrigt vinde som 50 timers gratis forbrug i vores nye konkurrence Vind en traktor. Her er kravet, at du senest 6. maj sender et billede ind fra foråretsarbejdet hos dig og fortæller, hvorfor du skal vinde traktoren og hvad du vil bruge den til.

Det er i øvrigt også ugen, hvor entreprenørerne har mulighed for at se nyeste af det nyeste på Bauma i München, og så skal vi også forvente os endelige tal for nyregistreringerne af traktorer for marts.

Ha’ en rigtig god uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Ligger du inde med en god historie, så tøv ikke med at ringe på mobil 40283032 eller skriv til email cjj@landbrugsavisen.dk.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.