Så er Semlers opkøb i Herborg en realitet
Konkurrencemyndighederne siger ja, og dermed kan Semler og Herborg nu rykke sammen.

Der har været et lille men.

Det er nu ryddet af vejen.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har netop godkendt Semler Agros overtagelse af kontrollen i Herborg Smede og Maskinforretning, meddeler styrelsen i dag.

Ifølge konkurrencemyndighederne er der dermed ikke længere forhindringer for fusionen, hvor Semler Agro køber 51 pct. af aktierne hos Herborg og dermed også bestemmelsen over maskinforretningen.

Godkendelsen kan næppe siges at være overraskende, da leverandøren bagved, John Deere, for længst havde overdraget forhandlingen af John Deeres landbrugsmaskiner til Semler i hele Danmark.

Ifølge styrelsens oplysninger, så er der tale om en fusion, hvor parterne tilsammen har en markedsandel på under 15 pct. i Danmark.

Semler Agro har tidligere oplyst, at så snart godkendelsen var i hus, så overtager Semler aktiemajoriteten i Herborg med tilbagevirkende kraft pr. 1. januar 2019.

Semlers aftale med John Deere gælder iøvrigt landbrugsudstyr. Det betyder, at John Deeres samarbejde med Havdrup Maskinforretning, der i dag er John Deere-forhandler af have, park og turf, fortsætter uændret som hidtil.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.