Betalt indhold af Danish Agro Machinery

Video: Nybegynder høstede rekordudbytte

Leif fik sin søn Sune til at hjælpe med høsten i år, og det var hans debut som pilot i mejetærskeren.

Sune Larsen er tømrer og ved at uddanne sig til bygningskonstruktør. Og selvom hans far i mange år har drevet deltidsbrug ved Hedehusene, har det ikke været det, Sune gik mest op i.

Lige indtil høsten 2017.

”Vi har købt en ny mejetærsker – en CLAAS TUCANO – og Sune har høstet stort set hele høsten”, fortæller Leif Larsen, ingeniør, deltidslandmand og Sunes far.

”Den nye mejetærsker er så nem at betjene, at der ikke har været noget som helst, der gik i stykker, selvom det er første gang Sune sidder i en mejetærsker,” tilføjer den stolte far. ”Den tidligere maskine havde jeg til sidst en del problemer med, så derfor er jeg glad for den problemfrie høst i år.”

Selv er Sune Larsen en anelse mere beskeden. ”Jeg styrer det meste med et joystick og kan se en masse funktioner på skærmen i mejetærskeren,” forklarer Sune. ”Og jeg tilhører jo en generation, hvor det er naturligt at styre ting på den måde,” fortsætter han.

Leif og Sune Larsen har fået god support fra Roskilde Maskincenter. ”Der har ingen indkøringsproblemer været overhovedet, og der er intet gået i stykker selvom det er en nybegynder, der har kørt mejetærskeren hele høsten,” siger Leif Larsen.

Personlig hvederekord

Holmebakkegård, som Leif Larsen og hans kone har haft siden 1988, ligger lige i udkanten af København. Her driver Leif Larsen 120 hektar, der er delvist ejet og delvist tilforpagtet. I år har han haft byg, raps og hvede på markerne.

Høsten gået rigtigt godt i år. Specielt i hveden er det gået forrygende. ”Jeg vil tro, at jeg har høstet omkring 9,1 ton per hektar, så det er fint”, fortæller Leif Larsen. Det er ny hvederekord på gården.

Leif Larsen er rigtigt godt tilfreds med at høste 9,1 ton hvede per hektar i år                                  Leif Larsen er rigtigt godt tilfreds med at høste 9,1 ton hvede per hektar i år

Også rapsen er kommet tilfredsstillende i hus ikke mindst på grund af den nye mejetærskers VARIO skærebord. ”Du kan præcis finjustere længden på kniven, så kornet faldet rigtigt ind i kombination med vinden”, siger Leif Larsen.

Alt i alt er Leif og Sune godt tilfredse med hvordan høsten er forløbet i år. Leif har allerede anbefalet mejetærskeren til en landmandskollega, der ringede om råd da han selv skulle til at investere i en maskine. ”Jeg sagde til ham at jeg kun kunne give den de varmeste anbefalinger”, fortæller Leif Larsen.

Emneord Danish Agro Machinery, CLAAS, TUCANO, mejetærsker

Betalt indhold af Danish Agro Machinery

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.