Sponsoreret af Hamlet Protein
Video: Sådan fik Torben sundere grise og en stabil svineproduktion
Fokus på fravænningsfoderet gav sundere smågrise og højere indtjening.

God mavesundhed er alfa og omega

Torben Bang, svineproducent på Ørelykkegård på Fyn, stiller tre krav, når han vælger fravænningsfoder til sine smågrise. Foderet skal give grisene en god mavesundhed, det skal være fremstillet af råvarer af høj kvalitet, og så skal indholdet altid matche deklarationen.

For to år siden skiftede Torben Bang foderblanding til sine smågrise. Det har givet synlige resultater i stalden. Grisenes mavesundhed er blevet bedre, og god mavesundhed er, som svineproducenten udtrykker det: ”alfa og omega, når man arbejder med smågrise.”


HP 300 giver færre tilfælde af diarre, så produktionen kører stabilt. Samtidig vokser grisene hurtigere og mere ens.  - Torben Bang, svineproducent

Kvalitet og ensretning giver mindre arbejde

”Vi skal vide, at råvarernes kvalitet og deres blandingsforhold er det samme hver eneste gang, vi modtager, ellers går det galt med smågrisenes maver. Vi skal vide, at vi får præcis den samme vare hver gang, og det kræver en god leverandør, vi kan stole på,” siger Torben Bang.

”Det betyder rigtig meget, at tarmsundheden hos smågrisene er i orden. Dels giver det væsentligt mindre arbejde, men også et lavere medicinforbrug. Samtidig vokser grisene hurtigere på HP 300, og de bliver langt mere ens i størrelsen den dag, hvor de skal forlade stalden igen,” fortsætter han.

Torben Bang driver Ørelykkegård, der årligt producerer 10.500 slagtesvin på 100 kg, som bliver indkøbt som 7 kg smågrise. Torben Bang har desuden svineproduktion på tre andre gårde. Til Ørelykkegård hører ca. 300 ha jord. Ørelykkegård driver desuden en vognmandsforretning, som forsyner svineproducenter i området med foder fra Eskelund Foderfabrik.

Det giver mindre arbejde og et lavere medicinforbrug, når tarmsundheden hos smågrisene er i orden, forklarer svineproducent Torben Bang.
Det giver mindre arbejde og et lavere medicinforbrug, når tarmsundheden hos smågrisene er i orden, forklarer svineproducent Torben Bang.

Faktaboks

HP 300 er et skånsomt sojaproteinkoncentrat, som anvendes i fravænnings- og smågrisefoder. Fordelene ved HP 300:

  • Høj proteinfordøjelighed pga. et minimalt indhold af anti-nutritionelle faktorer og skånsom behandling af råvaren
  • Markedets højeste proteinfordøjelighed ift. de øvrige sojaprodukter testet (SEGES meddelelse nr. 993)
  • Høj foderudnyttelsesgrad
  • Ensartet vækst i smågrisestalden
  • Lavere medicinforbrug

Læs mere om HP 300 her: https://hamletprotein.dk/hp300/

Emneord sponsoreret, Hamlet Protein, fravænningsfoder, HP300, svin

Sponsoreret af Hamlet Protein

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.