Økologer kvitterer for tørkeplan, men ærgrer sig over øget bureaukrati

I Økologisk Landsforening ærgrer man sig over, at der ikke blivet givet en generel dispensation til bruge brakmarker til foder

Hos Økologisk Landsforening glæder man sig over, at regeringen torsdag har lanceret en tørkeplan, der indeholder en række intiativer, der kan hjælpe landbruget.

- Det handler om mad til os alle, siger Sybille Kyed, landbrugs- og fødevarepolitisk chef hos Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse. 

I samme ombæring ærgrer hun sig over, at det ikke bliver muligt at få en generel dispensation fra EU-Kommissionen til at bruge brakarealer til afgræsning og til at tage slæt. 

- Vi ærgrer os over, at landmænd nu skal ud at indhente både individuel vandingstilladelse og tilladelse til græsning på brakarealer. Vi har brug for mindre bureaukrati nu – vi er der, hvor dage kan gøre en forskel for landbrugets afgrøder, siger Sybille Kyed.

Hun fortæller, at af fremtidige initiativer, så vil Økologisk Landsforening sammen med Landbrug & Fødevarer afsøge behovet for ændrede foderregler.

- Derfor er vi i kontakt med mejerierne henblik på at afsøge, om vi skal bede Landbrugsstyrelsen om at nedsætte kravet til grovfoderprocenten. Desuden er vi i gang med at undersøge behovet for at ændre på kravet for halmens oprindelse, siger Sybille Kyed.

/ege

 

Emneord

Tørke

Forsiden lige nu

1. JUN 00:00

SF

Seneste videoer

Se alle