Årets ildsjæl og årets iværksætter er kåret

Ministeren for by, bolig og landdistrikter har uddelt årets landdistriktspriser. Årets iværksætter 2015 er Johnny Høgild fra Holstebro, der på rekordtid har skabt en virksomhed, som sælger renoverede, gamle produkter og koncepter til landbrug.

Vinderne af årets landdistriktspriser er blevet kåret på Landdistriktskonferencen. Her kunne sidste års vinder af ildsjæleprisen, Kirsten Høgh-Andersen, annoncere vinderne af Årets Ildsjæl og Årets Iværksætter, hvorefter landdistriktsminister Carsten Hansen overrakte priserne.

»Fra mine rejser rundt i landet ved jeg, hvor vigtige ildsjælene og iværksætterne er. Landdistriktspriserne er skabt for at fremhæve disse mange engagerede aktører, der er med til at skabe positive forandringer i lokalsamfundet – og priserne markerer den anerkendelse, de fortjener. De inspirerer og motiverer alle os andre til at arbejde endnu mere målrettet for at skabe arbejdspladser og attraktive levevilkår i landdistrikterne,« siger Carsten Hansen.

Strikkende ildsjæl på Fanø

Vinder af årets ildsjæl 2015 er Christel Seyfarth, der står bag strikkefestivalen på Fanø. Christel har formået at skabe opbakning til festivalen i hele lokalsamfundet, hvilket betyder, at festivalen i høj grad beror på, at frivillige kræfter yder et stort stykke arbejde både før, under og efter festivalen. Samtidig bidrager begivenheden til at tiltrække turister til Fanø i september måned, der ellers må betragtes som ydersæson på øen.

»Ildsjælene er en inspiration for andre og tiltrækker ofte flere frivillige kræfter, når der skal sættes gang i spændende nye ideer og aktiviteter. Deres engagement er vigtigt for det særlige fællesskab, som eksisterer mange steder i landdistrikterne,« siger Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter.

Iværksætter laver landbrugsprodukter i Holstebro

Vinder af årets iværksætter 2015 er Johnny Høgild, der på rekordtid har skabt en virksomhed, som sælger renoverede, gamle produkter til landbrug, herunder særligt mælke- og kvægproducenter.

Produkterne, der restaureres, sælges til landmænd i en kvalitet, som var de nye. På basis af genbrug har han formået at få skabt mere end ti arbejdspladser på under et år. Han er blandt andet specialist inden for fuldfoderblandinger.

»Vores landdistrikter byder på gode muligheder for iværksætteri, men uden de kreative og dygtige mennesker, som vi hylder her, bliver der ikke skabt job, indkomstmuligheder og bosætning. Derfor spiller de en afgørende rolle for fortsat udvikling i landdistrikterne,« siger Carsten Hansen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle