Dansk automatisk fodring hitter i Japan

Selvom vi forbinder Japan med elektronik og automatik, har det danske firma One2Feed succes i Japan og har lige solgt et fodringsanlæg til en japansk gård med 700 køer.

Japansk landbrug er langt fra førende i verden. I Japan er de fleste landbrug små - specielt på hovedøen hvor en gård med 50 køer er stor.

Men på den nordlige ø, Hokaido, er landbruget inde i en rivende udvikling til dels ansporet af tilskud til investeringer.

Det har det danske firma One2Feed haft glæde af. Firmaets automatiske hængebanefodring er netop installeret i en gård med plads til 700 køer.

»Japanerne vil have ting, der duer. Hos os købte importøren først et anlæg, som blev afprøvet i over et år, inden de tog det på programmet,« fortæller direktør og ejer af One2Feed Hans Scriver.

Han var selv med i Japan for at installere det nye anlæg netop for at sikre, at det kom til at fungere problemfrit.

Producerer ikke selv udstyr

Langt det meste af det udstyr, som monteres i nye japanske kostalde, kommer fra udlandet.

»For os er fordelen, at japanerne har erfaring med teknologi og automatik. De er meget grundige, og de kræver udstyr, som er nemt at servicere,« fortæller Hans Scriver.

Support foretages over nettet - det forventer de japanske kunder også, og tingene skal være brugervenlige, er det Hans Scrivers erfaring.

Den japanske grundighed kommer også til udtryk i, at alt bliver tjekket flere gange.

Optakten til det japanske eventyr for det danske firma var udstillingen på Eurotier.

Den første kontakt

Efter den første kontakt var etableret, kom en japansk delegation på fire mand til Danmark. De inviterede Hans Scriver til Japan

»Japanere har svært ved klart at sige ja eller nej. Vi var derfor noget i tvivl, om det var høflig invitation, eller det var seriøst,« fortæller Hans Scriver.

»Men den japanske direktør understregede, at det nu var min opgave at overbevise hans sælgere om, at de skulle sælge mit anlæg,« fortsætter han.

Missionen lykkedes så godt, at det første anlæg blev sat op i 2011. Siden er der solgt flere af de danske anlæg i Japan.

»Vi ser positivt på fremtiden. Udfordringen er at den lave kurs på japanske yen,« siger Hans Scriver.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle