En bikini af mink!

Ole. B. Christensen har syet næsten alt af mink: Overtræk til bilsæder, sengetæpper, frakker, jakker, veste og ... en bikini.

Der er ikke så meget som bare et lillebitte skilt, der viser vej. Det er ikke nødvendigt.

Her betyder nærhed og kvalitet mere end smarte skilte, strøgbutikker og store armbevægelser.

Her, for enden af grusvejen, kommer højtstående advokater, direktører og en lang række af landets minkavlere og køber deres minkpelse.

Ikke langt fra den fædrene minkfarm har Ole B. Christensen sit showroom, hvor man med tidsbestilling kan prøve en af de mange pelse, skyde sig ind på farve, type og design og få taget mål.

Konceptet med et privat showroom og tidsbestilling er noget, der passer ham godt. På et tidspunkt havde han fået kontrakt på nogle fine butikslokaler i Århus, men han åbnede aldrig.

»Jeg vil meget hellere møde kunderne her og skabe kontakter på skindudstillinger, dyrskuer og høstmarkeder, hvor der er liv, end jeg vil stå i en butik og kede mig halvdelen af tiden,« siger Ole. B. Christensen, der er uddannet buntmager med Finn Birger Christensen som læremester.

Minkavere køber flere pelse

Op mod 40 procent af hans kunder er enten minkavlere eller fra minkbranchen. Og det er hans erfaring, at minkavlere i gennemsnit køber flere pelse end andre erhvervsgrupper. Ofte køber minkavlerne både pels til manden, konen og døtrene. Og de mandlige minkavlere køber flere pelse end mænd fra andre erhverv, er hans erfaring.

»Jeg oplever, at minkavlere gerne vil stå ved deres erhverv. Og jeg mærker det især, når minkbranchen er i modvind. Der vil minkavlerne simpelthen vise deres standpunkt. Selv når branchen er i modvind, er mit salg til minkavlere stabilt.«

I begyndelsten af 1990’erne solgte Ole B. Christensen flest af de klassiske trekvart-lange brune og sorte minkfrakker. Men sidst i 1990’erne skete der et stille skred, hvor han solgte flere veste, korte smarte jakker og vendbare jakker med for af mink. Det åbnede for nye kunder.

Og efter årtusindskiftet, i de glade nullere, gik det amok med strikket, plukket, klippet og farvet mink.

Dobbelt så mange kunder

»I starten gjorde det ondt på minkavlerne, da designere uden forstand på mink begyndte at ’mishandle’ skindene. Men de nye metoder har givet dobbelt så mange kunder, og i dag er minkavlerne med deres eget designcenter selv med til at hæve loftet for, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der er smart,« siger Ole B. Christensen.

Og når det gælder særlige bestillinger og specielle design, går minkavlerne nu også selv forrest.

»Nogen har måske en ide om, at minkavlere er konservative og tilbageholdne. Det kan jeg hermed afkræfte. Det er faktisk dem, der kommer med de sjoveste og mest udfordrende opgaver,« siger Ole B. Christensen.

Blandt andet var det en minkavler, der til en konfirmation bestilte overtræk til bilsæderne syet af hvid mink.

»Men den mest specielle bestilling, jeg har været ude for, det er den bikini, som en kvindelig medhjælper på en minkfarm bestilte. Den havde jeg ikke set komme,« siger Ole B. Christensen. Bikinien skulle bruges som en overraskelse.

Bikinien blev syet af fire jaguar-minkskind, der er hvide med sorte prikker, og som kunden selv havde med.

Hos Ole B. Christensen er det også muligt at få syet noget af sine egne skind.

»Det er jo fantastisk at have eller give noget, der er syet af ens egne skind. Ofte er det endda meget fine skind, avlerne kommer med. Det giver en ekstra udfordring, men det elsker jeg, for der får jeg rigtig brug for min baggrund som buntmager,« siger han.

Overraskelse til konen

Skal konen overraskes med en pelsgave, kan det også lade sig gøre.

»Typisk låner kunden en pels af os, så der er noget til at lægge på gavebordet. Så pakker vi den fint ind, så han kan give den som en forsmag på den pels, vi bagefter syr efter mål,« siger Ole B. Christensen,

Men et par gange om året sker det også, at han syr gaven efter mål fra en vinterjakke, som giveren i smug har ’lånt’ og taget med.

»Og så prøver vi sammen at ramme et design, der falder i modtagerens smag,« siger han.

Faktaboks

Ole B.'s blå bog

  • 1986. Uddannet buntmager hos Finn Birger Christensen
  • 1987-88. Arbejder for auktionshus i Hongkong
  • 1988. Får syet en pelskollektion i Hongkong
  • 1989. Åbner showroom i Trige nord for Århus
  • 1989. Begynder at sælge pels med mund til mund-metoden, arrangerer veninde-aftener med pelssalg, deltager i høstmarkeder, dyrskuer og åbent landbrug
  • www.buntmager-ole-b.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle