Agilia videreudvikler storsælgende anlæg

Agilias Pump’N’Grow-mælkeanlæg har fået en søster, der er fuldautomatisk og leverer frisk mælk. Det nye anlæg har en tidligere svineproducent udviklet.

Der er blevet langet mange mælkeanlæg fra Agilia (det tidligere Agro Korn, red.) over disken i de senere år, og forventningen er, at firmaets seneste mælkeanlæg, der lige er kommet på hylderne, også bliver taget godt imod.

Idéerne til det nye anlæg, der har fået navnet Pump’N’Grow Fresh, kommer fra den tidligere soholder Bjarne Brixen, som i dag er ansat hos Agilia.

»Vi har videreudviklet vores basis-anlæg til et anlæg, der er fuldautomatisk, og som er i stand til at blande små mængder mælk på f.eks. 50 liter. Anlægget er udviklet for at imødekomme de behov, som vores kunder har. De vil gerne have mindre arbejde ved mælkeanlægget og have frisk mælk, og så skal det være nemt at have med at gøre«, siger han og fortsætter:

»Jo mere frisk mælk, jo bedre kører anlægget med bedre tilvækst, færre bakterier og bedre smag, og derfor har vi udviklet Fresh-modellen«.

Mere end ti har købt ny model af mælkeanlæg

Det nye anlæg er allerede installeret hos flere end ti kunder. Flere er eksisterende kunder, der har anvendt basis-anlægget, og der er også nye kunder blandt dem, som har købt Fresh-anlægget.

»Vi har kunder med 3.000 søer, som har investeret i anlægget, og det kan godt håndtere flere søer«, siger Bjarne Brixen, der oplyser, at der med 1.000 søer typisk forbruges 800 liter mælk om dagen.

Det ’gamle’ basisanlæg kan fortsat købes, og Bjarne Brixen forventer, at der fortsat udvikles på den nye Fresh-model.

»Det er små marginaler, vi kigger på, men grundlæggende vil vi sørge for, at vores kunder får det så nemt som muligt. Vi vil f.eks. gerne have fuldautomatiseret selve rengøringsprocessen«, siger Bjarne Brixen, der oplyser, at rengøringsdelen blot tager omkring 15 min. dagligt.

Nemt og simpelt er nøgleord

For ham er baggrunden for anlæggets store udbredelse i Danmark, at systemet er enkelt.

»Som tidligere landmand ved jeg, at det er vigtigt, at de systemer, man sætter ind i stalden, skal være simple og virke godt. Ellers bliver de ikke en succes«, siger han og fortsætter:

»Men det er også de tilbagemeldinger, vi får. Anlægget er simpelt at benytte, og brugerne er glade for, at der er små restmængder i anlægget. Vi har kun en liter mælk stående for hver 36 meter slange, og vi er de eneste på markedet, som ikke cirkulerer vores mælk«.

Faktaboks

Nyt mælkeanlæg

  • Agilia har udviklet et nyt mælkeanlæg.
  • Anlægget er en fuldautomatisk version af Pump’N’Grow basis, som firmaet lancerede for et par år siden.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle