Grisebestanden i Danmark har været på retur længe

I knap et år har grisebestanden i Danmark været i tilbagegang.

Da Danmarks Statistik opgjorde bestanden af grise i de danske stalde tilbage i 1. oktober 2021 var der for første gang i flere år tale om en tilbagegang. 1,1 procent færre grise var der i staldene set i forhold til samme kvartal året før.

Opgørelsen for snart et år siden i oktober 2021 stod i skarp kontrast til udviklingen præcis et år tidligere, da bestanden i oktober 2020 var steget hele 6,1 procent på et år som følge af en periode med gode noteringer.

Kraftigere og kraftigere fald

Tilbagegangen for grisebestanden, der blev registreret 1. oktober 2021, er efterfølgende blevet fulgt op af kraftigere og kraftigere fald, senest med en tilbagegang på 7,5 procent på et år målt 1. juli 2022, som er den seneste optælling af grise i de danske stalde.

Også målingerne af grisebestanden 1. januar og 1. april i år viste tilbagegang på henholdsvis 1,8 og 5,2 procent.

Flest grise i 2007

Inden for de senere år toppede grisebestanden med 13,4 millioner grise 1. januar 2021, men bestanden var dog højere tilbage i 2007, da der blev registreret 14,0 millioner grise i opgørelsen 1. oktober.

Grundet finanskrisen faldt rekordbestanden i 2007 hastigt ned og havde sit bundniveau i 1. april 2011 på 11,9 millioner grise.

Ved den seneste opgørelse 1. juli 2022 var der registreret 12,2 millioner grise. På et år er der forsvundet en million grise fra de danske stalde.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle