Læg en plan for soen i sygesti: Ville du selv ligge der?

Læg eventuelt en plade hen over sygestien og tilbyd derved lunere areal med overdækning i de kolde måneder, anbefaler griserådgiver.

For nogle besætninger er der plads til forbedringer på punktet ”nærmiljø i sygestier”.

Det påpeger rådgiver Cathrine Fogh i det seneste nyhedsbrev fra SvineRådgivningen.

Lovkravet siger, at mindst to tredjedele af det samlede minimumsgulvareal i en sygesti skal være med et blødt underlag. Blødt underlag kan udgøres af en gummimåtte eller strøelse i en tilstrækkelig mængde, så søer eller grise ikke er i direkte kontakt med gulvet.

Kravet siger dog ikke noget om, at stien skal være tør eller indbydende, men det siger jo næsten sig selv. For hvordan skal en so ellers blive rask, spørger Cathrine Fogh.

Oplyst sti og tør madras

Hun anbefaler, at den ansvarlige medarbejder sørger for en oplyst sti med ren og tør madras, allerhelst en god, blød halmmåtte. Derudover skal der være rigeligt lettilgængeligt vand og frisk foder.

Der skal også være mulighed for, at soen kan afkøle eller søge varme efter dens behov. Læg eventuelt en plade hen over stien og tilbyd derved lunere areal med overdækning i de kolde måneder.

Hun afslutter listen over anbefalinger med følgende råd:

  • Hav altid en sygejournal ved stien og sørg for at den er udfyldt korrekt.
  • Hav en plan for soen. Hvornår forventes bedring/raskmelding? Hvornår skal den aflives, hvis der ikke sker bedring?
  • Hav altid en person, der er ansvarlig for sygestierne, og hav gerne en ekstra person/sæt øjne på dyrene en gang ugentligt. Dette bidrager til, at man ikke stirrer sig blind på skaderne, og kollegaen har måske nemmere ved at vurdere situationen med nye øjne.
  • Hav sygerunden på arbejdsplanen tidligt på dagen, så det ikke er det sidste inden fyraften, og opgaven derved nedprioriteres.
  • Vurdér dine sygestier med kritiske øjne. Ville du selv ligge der? Bidrager miljøet til en hurtig bedring?

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle