Slagteriarbejdere fraråder deres børn at gå ind fødevarebranchen

Tæt på halvdelen af alle industrislagtere fraråder deres børn at arbejde i fødevarebranchen, viser rundspørge fra Fødevareforbundet NNF.

Under en tredjedel af landets industrislagtere vil ifølge en rundspørge anbefale deres børn at gå ind i fødevarebranchen. Tæt på halvdelen vil ligefrem fraråde det.  

Det skriver Fødevareforbundet NNF, som har fået foretaget en rundspørge af Analyse Danmark blandt 380 medlemmer, der er ansat i henholdsvis slagteri, fødevareindustri, butik eller mejeri.

Samlet set svarer 30 pct. af alle deltagerne, at de vil anbefale deres børn at uddanne sig eller arbejde i fødevarebranchen. Imens vil 40 pct. af deltagerne derimod fraråde børnene at gå i deres fodspor.

Værre ser det ud, hvis man ser alene på de ansatte i slagteriindustrien, hvor det er hele 47 pct., som helst ser børnene gå i en anden retning.

"Det er bekymrende, når så mange siger, at de ikke vil anbefale jobbet til børnene. Jeg ved, at langt de fleste slagteriarbejdere er stolte af deres fag. Men vores branche er presset. Mange frygter, at deres job forsvinder til udlandet, eller at de bliver slidt ned," siger Jim Jensen, forbundssekretær for slagterindustriområdet i Fødevareforbundet NNF. 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle