Svineprisen i stort fald - pres fra Tyskland og Spanien

"Vi ser et stort udbud af slagteklare grise i specielt Tyskland og Spanien, der er rekordstor produktion i USA, og samtidig svækker en stærk euro værdien af vores eksport til både Asien og Storbritannien", forklarer Lars Albertsen, der er eksportdirektør i Danish Crown.

December måneds store fald i svineprisen fortsætter nu.

Danish Crowns slagtesvinsnotering falder med 30 øre til 8,70 kr. pr. kg, mens sonoteringen falder med 40 øre til 5,70 kr. pr. kg.

"Vi ser et stort udbud af slagteklare grise i specielt Tyskland og Spanien, der er rekordstor produktion i USA, og samtidig svækker en stærk euro værdien af vores eksport til både Asien og Storbritannien. Derfor er vi hårdere ramt end normalt for årstiden, selv om markedssituationen egentlig ikke adskiller sig væsentligt fra det, vi typisk ser i januar", forklarer Lars Albertsen, der er eksportdirektør i Danish Crown Pork, i slagteriets markedsorientering.

Det store udbud i Tyskland har fået de største slagterier syd for grænsen til at varsle huspriser i næste uge. Det vil sige, at de vil betale cirka 30 øre mindre pr. kilo end den pris, som den tyske omsætterorganisation har sat for grisene i næste uge.

"Vi har heldigvis en jævn efterspørgsel fra kunder, der prioriterer at købe danske varer. Vi bliver dog stadig ramt på prisen i et vist omfang, men overordnet set er der fortsat en god interesse for vores produkter", siger Lars Albertsen.

Eksporten til landene uden for Europa er stabil. Der er en solid efterspørgsel fra både Japan og Kina, men lave kurser på dollar og yen tager toppen af de hjembragte priser.

"Det er først og fremmest puklen af grise fra juleferien kombineret med forbrugernes sædvanlige tilbageholdenhed i januar, der trykker markedet, så lige nu er det store spørgsmål, hvornår vi ser et fald i udbuddet i Europa", siger Lars Albertsen

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle