Tyskland har halveret forbruget af antibiotika siden 2011

Vi skal huske, at landbrugets forbrug af antiobitika langt fra er den eneste kilde til resistens, sagde Heiko Färber fra den tyske dyrlægeorganisation forud for åbningen af EuroTier i dag.

Tyske husdyrproducenter er via QS underlagt et system, der minder om det danske, når det drejer sig om brug af antibiotika til husdyr.

Det har ført til et fald i forbruget på 57 procent siden 2011. Det oplyste Heiko Färber fra den tyske dyrlægeorganisation bpt, forud for åbningen af Eurotier mandag. Han understregede, at forbrug er én ting, men at antibiotikaresistens er noget andet.

»Der er egentlig resistensen mod antibiotika, jeg helst vil se falde. I det lys skal vi huske, at landbrugets forbrug af antiobitika langt fra er den eneste kilde til resistens«, sagde Heiko Färber.

Han kommenterede også på kastrationsdebatten i Tyskland.

Han gennemgik de forskellige løsninger omkring kastration, og nævnte i den forbindelse, at personalets sikkerhed ved brug af bedøvelse skal tages i betragtning som en væsentlig faktor. Han forventede ikke, at immunokastration eller egentlig hangriseproduktion på kort sigt vil være løsninger for tyske svineproducenter.

”Bliver adgangen til produktion af smågrise besværliggjort for tyske smågriseproducenter, kan det betyde større import af smågrise fra fx Holland og Danmark”, bemærkede Heiko Färber.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle