Økoarealet faldt i 2014 - nye hektar kan være på vej

NaturErhvervstyrelsens årlige økologistatistik viser, at det økologiske areal blev tre procent mindre fra 2013 til 2014.

Det økologiske landbrugsareal er fra 2013 til 2014 reduceret med knap 5.400 ha – en reduktion på tre procent. Den største tilbagegang er sket i Region Syddanmark med et fald på knap 3.900 ha.

Faldet i arealet er sket til trods for stigende eksport og salg i detailhandlen af økologiske fødevarer. Sidste år meldte Thise, at landmænd faldt fra økologien, eftersom prisen ikke var god nok.

Der kan dog være en stigning på vej i det økologiske areal, melder NaturErhvervstyrelsen. I den årlige ansøgningsrunde om landbrugsstøtte har de danske landmænd i 2015 søgt om omlægningstilskud til dobbelt så mange hektar landbrugsjord som normalt. Landmænd kan kun få omlægningstillæg til arealer, de lægger om fra konventionel til økologisk drift. I år har landmændene søgt nyt omlægningstillæg til et areal på ca. 14.000 ha.

Thise har da også oplyst til Landbrugsavisen.dk, at de næste år regner med at have genvundet det tabte.

Stor efterspørgsel på omlægningstjek

Ejvind Pedersen, chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer, kalder nyheden nedslående, eftersom der er en stor efterspørgsel på økologi blandt danskerne for tiden.

"Heldigvis ser faldet i det økologiske areal ikke ud til at blive en tendens. Allerede nu melder NaturErhvervstyrelsen om, at der er søgt om omlægningstilskud til dobbelt så mange ha. landbrugsbrug i 2015 som normalt, og vi oplever også et stor søgning på omlægningstjek til økologi," siger Ejvind Pedersen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.