Begejstring i L&F: VKO-udspil et kæmpe gennembrud

Landbrugsudspil fra Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti rummer en perlerække af forslag, som kan sikre vækst og job i fødevareklyngen, vurderer Landbrug & Fødevarer.

Landbrug & Fødevarer tager begejstret imod udspillet til en fødevare- og landbrugspakke fra Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti.

»Det er et stærkt udspil, der kan sikre vækst og job i fødevareklyngen i en svær tid,« siger adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup.

Udspillet vil sikre fødevareklyngen forbedrede vækstvilkår på hel række afgørende punkter, mener L&F.

Det gælder bl.a. ændrede gødningsregler, tilladelse til flere svin per hektar, fjernelse af krav om randzoner og en række andre forslag, der kan styrke erhvervets konkurrenceevne.

»Et kæmpe gennembrud«

»Fødevarepakken er på alle måder et kæmpe gennembrud, der vil kunne sikre vækst og arbejdspladser i fødevareklyngen samtidig med at vi fortsat passer på vores miljø. Lige nu står landmænd og fødevarevirksomheder i en akut krise, hvor prisen på svinekød er styrtdykket som følge af Ruslands boykot af fødevarer fra EU. Det er en politisk strid, som landmændene er helt uden skyld i, men hvor de betaler for alle konsekvenserne. Derfor er det nødvendigt, at vi ser på alle muligheder for at gøre de danske landmænd mere konkurrencedygtige. Her viser udspillet fra VKO den helt rette vej,« siger adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup.

Slut med undergødskning

Det er især forslaget om udfasning af gødskningsnormer, der vil gøre det muligt for landmændene at få større udbytte af deres marker og sikre flere job i fødevareklyngen.

»Det betyder, at landmændene hurtigere vil kunne gøde deres marker efter behov – og ikke være tvunget til at udsulte planterne. Dermed tager vi hurtigere hul på den målrettede miljøregulering, som et bredt flertal i Folketinget har forpligtet sig til at gennemføre. Vi havde selvfølgelig gerne set, at man nu helt havde droppet restriktionerne på gødning, da vi jo allerede har opfyldt målene for kvælstofreduktion. Men det vil med garanti have stor effekt, hvis vi allerede fra næste år kan gøde mere på vores udpinte jorde,« siger Karen Hækkerup.

Flere svin pr. hektar

Landbrug & Fødevarer tager også yderst positivt imod vækstforslaget om tilladelse til flere svin per hektar jord, ligesom det vil have stor betydning, at reglerne for ammoniakfølsom natur ændres.

»Det er en pakke, der lægger op til vækst i balance med natur og miljø. Landbrug & Fødevarer håber, at forslagene vil kunne samle bred opbakning hos de erhvervsvenlige partier. Dermed kan fødevareklyngen for alvor være med til at sikre, at der også i fremtiden er job og velfærd i Danmark,« siger direktør i L&F, Karen Hækkerup, i pressemeddelelsen fra Landbrug & Fødevarer.

Emneord landbrugspakke, gødskning, kvælstof, randzoner, økologi, miljø, l&f

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.