Bovaer får sølvmedalje på EuroTier

Produktet tegner lovende i forhold til at reducere landbrugets udledning af klimagasser, vurderer dommerkomiteen. 

Klimapulveret Bovaer, der kan reducere køers udledning af metan, får nu en sølvmedalje for innovation på husdyrudstillingen i Hannover til november.

Bovaer har været omtalt en del år og blev tidligere i år også godkendt til brug hos husdyrproducenter. 
Bovaer består af af 3-nitrooxypropanol (3NOP).

Effekten af det nyudviklede molekyle 3NOP til at reducere metandannelsen i vommen blev bekræftet under godkendelsesprocessen. Specifikt inaktiverer 3NOP et enzym, som katalyserer det sidste trin af metandannelsen. I vommen omsættes selve molekylet til 1,3-propandiol, nitrat og nitrit og har ingen ugunstige effekter på dyrenes sundhed, forbrugersikkerhed eller miljøet.

Bovaer får sølvmedaljen, fordi anvendelsen af Bovaer repræsenterer en lovende mulighed for at reducere metan-emissionerne fra malkekøer og derfor yde et vigtigt bidrag til at reducere udledningen af klimagasser fra landbruget.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.