Ensilering af 2. slæt til midnat: Vi tjekkede fire vejrudsigter og tog chancen
Vejrudsigten holdt - heldigvis - ikke hvad den lovede på Sydfyn onsdag og torsdag, og så kunne Karl Kammp vente til torsdag formiddag med at få afsluttet ensilering i silo af 2. slæt.

På Fårehavegård ved Svendborg med opfedning af stude og pasning af kvier for tre økologiske besætninger er der i denne uge høstet 2. slæt græs på 20 hektar.

Og ensileringen var tæt ved at blive til nattearbejde, fortæller Karl Kammp, ejer af Fårehavegård. 

 "Vi skårlagde græsset mandag og tirsdag og maskinstationen ensilerede så i køresiloen onsdag oven på 1. slæt fra 40 hektar", fortæller han.

Vejrudsigten havde lovet op mod 27 mm nedbør onsdag, men der kom igenting, så det var egenlig planen at få ensileringen afsluttet onsdag af frygt for nedbør senere.

Men det blev tæt på midnat, og ensileringen var endnu ikke afsluttet. Så efter at fire vejrudsigter var tjekket, og ingen af dem meldte om nedbør i løbet af natten, tog Karl Kammp chancen, og besluttede at lade stakken stå åben til torsdag.

"Det var gummiged-rytteren også glad for, for han ville meget  hellere komme næste morgen og gøre stakken færdig, så han kunne se hvad han lavede. Han kom klokken 9 og var færdig klokken 11.30," siger Karl Kammp.

Video: Sådan en græsrive har du aldrig set - 12 meter og selvkørendeKvæg 3. juli · 11:45

Han betegner udbyttet af 2. slæt som noget varierende, for en del af slætmarkerne var der ikke nedbør tre uger efter første slæt, mens udbyttet var fint hvor der havde været vand til rådighed for græsset.

På Fårehavegård med i alt 250 dyr på græs om sommeren er slætgræsset til kvierne, og derfor går der 6-8 uger mellem hvert slæt, så græsset er relativt tungt fordøjeligt. Der tages tre slæt årligt.

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen her eller deltag med dine egne billeder her

Tredje og sidste slæt bliver på cirka 10 hektar, og græsset herfra ensileres i wrapballer.

Med det indsendte billede deltager Karl Kammp i Skyd høsten bedst, hvor han har chance for at vinde en skyd høsten-lagkage til gården og en hovedpræmien i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage i konkurrencen? Så deltag her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, alm. rajgræs, rødsvingel, vinterbyg og vinterraps.
  • Mangler høst: Hvidkløver, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug og havre.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.