Børnene hjalp med at få høsten i hus

Både på Djursland og på Bornholm er den årlige høst et familieprojekt.

Nogle steder er høsten en tid, hvor hele familiens er fælles om at få høsten i hus. For eksempel hjælper sønnerne på Edelsminde på Djursland til. 

"Vi er tre sønner på gården, som altid giver en hjælpende hånd med at få høsten i hus", oplyser Christian Harvig.

Hans far, Lars Bo Jensen, ejer Edelsminde. Her driver han 100 hektar planteavl, men til daglig arbejder Lars Bo Jensen i Aarhus Lufthavn. Om sommeren bruger han sine tre ugers ferie på at få markerne høstet. 

På det indsendte billede er de i gang med at høste hvede af sorten Torp. 

"På billedet ses min far i vores gamle New Holland Clayson 8070, som har tjent os siden 2004. Vognen er fyldt med hvede, som køres hjem på gården og herfra blæst op i siloen. Vognen er en Tim 7 tons vogn, og den trækkes af en New Holland T6.120", oplyser Christian Harvig. 

Udbyttet på hveden er på 10,2 tons pr. hektar med et vandindhold på 15,2 procent. 

Også på Rosenhøj ved Gudhjem er høsten et famlieprojekt.

"Hele familien hjælpes ad med at få høsten i hus", oplyser Anne Jensen. 

Her er de hjælpende hænder dog lidt yngre, end de er på Edelsminde. På billedet ses Anne Jensens to børn, Trine og Rasmus, siddende på vognen med et læs vårbyghalm. 

Ved Nibe er det far og søn, der i fællesskab klarer høsten. Henrik Nielsen, der ejer Dalsgaard I/S fører mejetærskeren, som er en helt ny Claas Lexion 770 med et 36 fods skærebord. Henrik Nielsens søn, Jonas Buus Nielsen, kører kornet fra med en Marathon kornvogn, der er spændt efter en Fendt 936.  

Anne Jensen, Jonas Buus Nielsen og Christian Harvig deltager i Skyd høsten bedst med de indsendte billeder. Skyd høsten 2017 er slut for i år og vinderne offentliggøres torsdag den 21. september.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle