Vinderen af Skyd Høsten tog fotoet det helt rette øjeblik

Vinderen af Skyd Høsten er Andreas Skov Rasmussen med sit foto af en luftballon og en smuk høstaften.

Det er en søndag aften ved Ringsted og Andreas Skov Rasmussen sidder i mejetærskeren. Over hvedemarken får han øje på en luftballon. Solnedgangen er smuk. Det er et fantastisk høstfoto, tænker han.

Han lader hvede være hvede en stund og træder ud af førerhuset med sin iPhone i hånden. Han vil have det hele med. Så han går lidt tilbage og sætter sig på knæ i kornet, så hveden kommer med.

Så venter han. Da luftballonen er tæt på, tager han med sin telefon fotoet, som ender med at blive årets foto i Skyd Høsten.

»Fotografen har fanget et særligt øjeblik en høstaften – og ovenikøbet fået taget et smukt foto, hvor der er tænkt over kompositionen: Du ser maskinen, kornet og den magiske luftballon. Fotoet har det hele,« fortæller juryen, som i et skarpt felt har bestemt, at Andreas Skov Rasmussen fortjener høstfesten til 25.000 kr.

Det er en begejstret Andreas, der får beskeden over telefonen.

»Hold kæft hvor fedt, mand. Det er jeg fandme’ glad for,« udbryder han spontant uden filter.

Fotoet var også det, der havde fået flest likes på LandbrugsAvisens facebookside. Det var dog ikke alene udslagsgivende for, at netop han var vinderen.

Årets vinder i videokonkurrencen er Bo Hansen, Langå.

»De har fortalt hele historien om, hvordan de har bjærget høsten. Den meget personlige fortælling – der tager os gennem alle høstens opgaver – overbeviste om, at vi her havde en vinder. Vi ser samtidig de mennesker, der er i gang med høsten – og smilet på deres læber.«

LandbrugsAvisen takker for de mange bidrag til Skyd Høsten i år - vi er glade for at kunne fortælle de små og store historier om kulminationen på et års arbejde i dansk landbrug.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle