Partnerskab åbner for landmandskroner til energiselskab

DLG og BioCirc vil muliggøre aftaler om biomasse og investeringer i energiselskabets samlede pulje af aktiviteter

Et partnerskab mellem DLG og BioCirc gør det nu muligt for landmænd at indgå aftaler om levering af biomasse til produktion af vedvarende energi. Samtidig bliver det også muligt at investere i BioCircs samlede pulje af nuværende energiaktiviteter og fremtidige energiprojekter. Dermed kommer landbruget endnu tættere på den værdiskabelse, som erhvervet bidrager med i den grønne omstilling.

Det skriver DLG i en pressemeddelelse

I et strategisk samarbejde vil DLG og BioCirc sikre, at værdien, som landbruget leverer ind til den vedvarende energiproduktion, bliver i erhvervet. Derfor præsenterer parterne nu en model, hvor landmænd kan lave aftaler om levering af husdyrgødning, få et afgasset produkt tilbage med et lavere klimaaftryk og samtidig få muligheden for at investere i BioCircs nuværende energiproduktion og fremtidige energiprojekter, der vil sikre en grøn lokal produktion af el, gas, brændstof og varme.

- Sammen med DLG har vi lavet et grundigt arbejde, hvor vi i fællesskab har haft ønsket om, at landbruget får del i den værdi, som erhvervet også er med til at skabe. Derfor er jeg tilfreds med, at vi har fundet en model, hvor landmændene foruden at lave aftaler på biomasse også får muligheden for at investere i BioCircs pallette af energiprojekter, der strækker sig langt udover det lokale biogasanlæg, som man leverer til, siger administrerende direktør i BioCirc Group, Bertel Maigaard i pressemeddelelsen.

To typer

Der vil være to typer af aftaler om levering af biomasse, som kunder og ejere af DLG kan indgå med BioCirc. Det er indgåelse af disse aftaler, der giver landmændene mulighed for at investere i BioCircs nuværende energiaktiviteter og fremtidige landbaserede cirkulære energiklynger, hvor der bl.a. indtænkes biogasproduktion, sol- og vindenergi samt teknologier som elektrolyse, metanolproduktion og bioraffinering af græs.

Det er knap et år siden, DLG foretog sin hidtil største investering i den grønne omstilling og blev en del af ejerkredsen hos BioCirc. Netop de store ambitioner og synergierne mellem de to selskaber er også noget, andelsselskabet ser frem til at udfolde for sine ejere og kunder, der har efterspurgt et samarbejde omkring levering af biomasse.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle