EUs luftkrav skudt til hjørne

EU-Kommisionen har droppet sin ren luft-pakke indtil videre. Dermed er kravet om dansk reduktion på 24 pct. i udledning af ammoniak taget af bordet - for nu.

EU-Kommissionen har besluttet at skrotte sin »ren luft-pakke« med forslag til nye regler for luftkvalitet. Det fremgår af EU-Kommissionens arbejdsprogram for 2015, som blev præsenteret i går, tirsdag.

Selvom EU-Kommissionens første viceformand Frans Timmermann understreger, at forslaget vil blive genfremsat til næste år som en del af en overdnet klima-pakke, glæder Landbrug & Fødevarer sig over beslutningen.

L&F: Katastrofale konsekvenser

»Vi hilser det i høj grad velkommen, at forslaget er taget af bordet. For som vi har sagt gentagne gange, vil det have helt katastrofale konsekvenser for dansk husdyrproduktion, hvis vi her i Danmark skal reducere ammoniakudledningen med 24 pct., mens andre EU-lande kan nøjes med 5-6 pct.,« siger Lars Hvidtfeldt, viceformand i Landbrug & Fødevarer.

Giver mere tid

Lars Hvidtfeldt er dog bevidst om, at faren ikke er drevet over.

»Men nu har vi i alt fald vundet tid, så vi kan arbejde videre med problemstillingen. Dermed får vi bedre muligheder for at overbevise politikerne om, at det her ikke er en farbar vej, hvis man vil have et levedygtigt landbrug. Det er en målsætning, der er kommet som en tyv om natten uden forudgående diskussion i Folketinget.«.

Uændret protokol

Ifølge Lars Hvidtfeldt er det et uløst problem, at den danske målsætning om en ammoniakreduktion på 24 procent fortsat fremgår af den såkaldte Göteborgprotokol, der er vedtaget i FN-regi.

»Så længe målsætningen fremgår af Göteborgprotokollen, vil målet dukke op igen. Derfor vil vi fortsat presse på for at få regeringen til at komme til fornuft og stå af på yderligere reduktionskrav.«

Emneord ammoniak, eu, l&f

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.