Køb et vandur og mål om køerne drikker nok
Vand er kilden til liv - og mælk. Flere landmænd bør undersøge, om deres køer får vand nok.

Af Anders Ugelvig, bygningsrådgiver, LMO

Hvor meget vand drikker din ko om dagen?

Det er de færreste besætninger, der er 100 pct. klar over, hvad vandoptaget er hos køerne.

Dette kan synes besynderligt. Dels fordi vi oftest ved, hvad der lander på foderbordet - ned til mindste gram, dels fordi vi ved, at mælk indeholder op til 90 pct. vand. Hvorfor har vi så ikke bedre styr på, hvad køerne optager i løbet af dagen?

For at holde styr på dette kan der for få tusinde kroner opsættes et vandur på strengen til vandkar og kopper. Herved kan vi hurtigt overskue optaget og finde frem til hvilke tiltag, der giver større optag.

Grunden til, at vi ønsker større optag, skyldes alene, at et stort vandoptag giver mulighed for et stort tørstofindtag - energioptag.

Et stort energioptag er grundlaget for en høj ydelse. Når vi er ved det, kan vi få lavet en vandanalyse. Så ved vi også, hvad vandet indeholder - og smager af.

Og ikke mindst hvad der kan gøres for at gøre vandet mere ’lækkert’.

Ovenstående er et indlæg i næste nummer af fagmagasinet KVÆG, hvor du kan læse flere aktuelle tips til bedriften fra konsulentpanelet. Næste KVÆG udkommer 9. juli.

 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.