Krydsning 2.0: Nu kan man købe sæd efter krydsede tyre
Dansk ABS giver mulighed for at speede krydsningsprocessen op.

Flere og flere kvægbrugere tager krydsningsavl til sig, og nu har de og potentielt kommende krydsnings-avlere fået en ny genvej i avlsarbejdet.

Dansk ABS tilbyder således nu sæd efter en tyr, som er en krydsning mellem holstein og jersey. Dermed kan man, hvis man har en tredje race, få krydsningsafkom med tre race-andele i første hug.

Tyren hedder Metric, og han har holstein-toptyren ABS MEDLEY som far og mor er er jerseykoen CAL-MART FASTRACK WYN.8375.

Ifølge avlsrådgiver Poul Bech Sørensen, Dansk ABS, er de nye krydsningstyre kaldet hybridtyre, udviklet specielt til intensiv mælkeproduktion i lidt ældre stalde, hvor holsteinkøerne er ved at være for store til sengebåse og gangarealer, og hvor jersey vil give for små og uensartede køer til især malkestalden.

Hybridtyrene er velegnet til økologer, da køerne ikke er så tunge og har stærke klove.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.