Landmænd taler arbejdsmiljø: Er det i orden at forbyde rygning i arbejdstiden?
Ny kursusform guider deltagerne sikkert gennem udarbejdelsen af den lovpligtige arbejdspladsvurdering, APV.

LHN i Tinglev har med succes netop gennemført det første af en ny type kurser over to mødedage i at lave den lovpligtige arbejdspladsvurdering (APV). Det skete i samarbejde med arbejdsmiljørådgiverne hos Seges.

To ting skiller sig især ud ved den nye måde at lave APV på todageskurset.

For det første er det en gruppebaseret proces. Det giver en masse snak, spørgsmål og erfaringsudveksling på kryds og tværs blandt deltagerne.

Det bragte også mere personlige og følsomme emner frem: Kan man stille krav til medarbejderes sundhed? Er det i orden at forbyde rygning i arbejdstiden? Mange gav også udtryk for, at udenlandske medarbejdere gav særlige udfordringer i forhold til kultur, uddannelse og sprog.

tager billeder med telefonen

For det andet bliver APV’en meget konkret.

For mellem de to mødedage har deltagerne ’lektier’ for. De skal nemlig drøfte arbejdsmiljø og arbejdssikkerhed med bedriftens medarbejdere for at få input fra dem samt tage billeder af de steder på bedriften, som der kan eller skal sættes fokus på i APV’en.

Det gør APV’en meget konkret og aktuel, når anden og sidste mødedag slutter med, at alle deltagere har en færdig APV at tage med hjem, med præcist definerede indsatsområder, hvem der tager ansvar for indsatsen samt en tidshorisont, hvor der tilmed er aftalt tid for den årlige opfølgning.

Læs mere om arbejdsmiljø og arbejdssikkerhed på kvægbedrifter i næste nummer af fagmagasinet KVÆG, som udkommer i næste uge.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.