Lav en handelsstrategi for kvægfoderet og tjen 300.000 kr.
Inger-Marie Antonsen, kvægkonsulent hos Centrovice, fortæller om fordelen ved at følge en handelsstrategi i det nye nummer af fagmagasinet KVÆG. Læs alle aktuelle tips og råd fra konsulenterne i det nye nummer af KVÆG, der udkommer i denne uge.

Af Inger-Marie Antonsen, kvægkonsulent, Centrovice

Den vigtigste pris, nemlig mælkeprisen, kan man kun påvirke lidt i forhold til udsvingene via mælkekvalitet og andre tillæg.

Selvom Plus og NonGM tillæg tilsammen kan løbe op i 300.000 kr. årligt på en bedrift med 200 køer, så er udsvingene i mælkeprisen noget større set over de de sidste ti år. Det svarer nemlig til 860.000 kr. på et år i plus eller minus i forhold til gennemsnitsprisen.

Derfor gælder det om at vælge rigtigt alle de steder, man kan.

Køb af foder og mineraler/vitaminer kan i et eksempel med 200 køer i et af fire år betyde en forskel på næsten 300.000 kr., hvis der handles på de uheldige tidspunkter.

Hertil kommer risiko ved køb af gødning og diesel samt salg af korn og frø på forkerte tidspunkter.

Ved at følge en handelsstrategi har der eksempelvis i de sidste otte år været købt proteinfoder til 15 øre mindre pr. kg, solgt korn for 10 øre mere pr. kg og solgt rapsfrø til 9 øre mere pr. kg hvert år i forhold til gennemsnittet.

 

Figur 1. Søjlerne angiver hvor stort beløb det kan koste i 1 år, hvis man handler alt foder + mineraler/vitaminer på de mest uheldige tidspunkter.

Udover dette kommer køb af gødning, diesel og evt. salg af korn og frø.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.