Video: To skotter blev til 46 på få år

Grebet af kødkvæg: Den første million er nok brugt på hobbyen kødkvæg, og fra at vide ingenting for fem år siden har Lone og Brian Busch nu høstet mange erfaringer.

Egentlig var Lone og Brian Busch, Varde, bare flyttet på landet for at få lidt mere plads, men da de havde ryddet en mark for træer, grenknust dem og ukrudtet bare stod i fuldt flor, var der en, der sagde:

»Det kan et par skotter da gøre noget ved».

Sådan blev det. De købte to kvier. Året efter fik de kalve, og de købte yderligere kvier og sådan er det gået slag i slag, så der nu går 46 stykker skotsk højlandskvæg på Toftnæsgaard. To stk. wagyu er der også kommet til.

Brian Busch havde prøvet lidt med får, men det var upraktisk, fordi de var slemme til at løbe ud af indhegningen, især når han var på arbejde som smed for Ørsted på Nordsøen. 

»Vi var mere heldige med skotterne. Havde det være et stor bøvl fra starten, var vi ikke vokset så meget«, tilføjer Lone Busch.

Første kalv blev maskot

Lone Busch er dagplejemor, men arbejder også med dyrene og er alene om dem de uger, Brian er på Nordsøen.  

Hun fortæller henført om den første tyrekalv, som smeltede deres hjerter og er blevet deres maskot. 

»Han har været utroligt tillidsfuld, siden han kom ud, og er så godmodig, at børnene kan klappe ham. Han skal aldrig slagtes«, understreger hun. Tyren, der hedder Obie, er også nyttig. Når de skal have unge, lidt urolige dyr hjem fra naturpleje, tager de ham med. 

»Han kan få ro på en flok unge kvier, der ikke er håndtamme. Når han er der, følger de bare ham, og så er det nemt at samle dem«, fortsætter hun. 
 

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.