Video: Ung nyetableret sørger for løbende afkast

Skylledyr: Sebastian bygger besætningen op ved at sætte embryoner op, og samtidig får han løbende afkast ved at sælge embryoner fra skylledyr, der står forskellige steder i verden.

For to et halvt år siden blev forelæsningerne på CBS så kedelige, at den nu 25-årige Sebastian Christensen valgte at droppe studiet og etablere en kvægbesætning. Men studietiden var ikke spildt for ham som landmand, hører man tydeligt, når han snakker om afkast, cash flow, investeringer og så videre. 

- Der er ingen unge, der bare lige kan købe et færdigt produktionsapparat og tjene penge fra dag et, siger han. 

Sebastian Christensen er vokset op på landet med forældre, som har by-job. Racen wagyu, kendt fra Japan og kendt for høje kilopriser, var den, han kastede sig over, og af økonomiske hensyn bliver besætningen bygget op lidt efter lidt. Han er nemlig i gang med at bygge besætningen op fra bunden ved at sætte embryoner i indkøbte krydsninger mellem jersey og angus. 

- Det tager tid at få dyr til en besætning på den måde, men det er meget billigere end at købe voksne wagyu-dyr, siger han. 

Samtidig har han investeret penge i ’skylledyr’, som står både i Holland, Tyskland og Australien. 

- De er dyre i indkøb, men til gengæld giver de løbende cash flow, når vi sælger embryoner. Vi skal ikke vente flere år på at få penge i kassen, siger han. 

Han understreger også, at de har en kvalitet, så det er dyr, han gerne vil have i egen besætning, så han sparer indkøb fra andre besætninger. 

- Mit mål er selv at bruge 250 embryoner i de næste to-tre år, og så er det billigere selv at have skylledyr end at skulle købe dem alle sammen, siger han. 

Klik og se videoen


Læs mere om Sebastian Christensen i Magasinet Kødkvæg 1, 2024

Emneord video, PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.