Carsten blander to sorter: Det spreder smittetrykket i marken

De sidste marker der blev sået fik lige resterne af to forskellige sorter hvede - fordelen er, at det spreder smittetrykket i marken.

På Carsten Kjærs Fensholt Højsgaard er de i gang med at høste en blanding af hvedesorterne Benchmark og Sherif. Det blev til en blanding, fordi det var de sidste marker, der blev sået, som så fik slatterne, der var tilbage.

"Vi såede det sidst, så det er det ringeste, og gav også kun 7,5 tons per hektar. Men ellers tror jeg, det er en fordel at blande, fordi det kan sprede smittetrykket i marken. Det er ikke samme akser, der står op ad hinanden, og de har en højdeforskel, som også er en fordel rent sprøjtemæssigt", siger Carsten Kjær.

De har høstet ni hektar af hvedeblandingen med en New Holland TF78 mejetærsker. Det er Carsten Kjærs 84-årige far, der har kørt korn fra i en John Deere 7920. 

Far hjælper til

Selvom Carsten Kjær overtog gården for 20 år siden, hjælper hans far stadig til i høsten, med det han nu kan.

"Mine forældre bor tæt på, så han er altid med i det omfang, han kan. I de første mange år var han en daglig del af driften, fordi han havde en stor interesse i at få mig godt i gang. Han har været en stor fordel, og nu kører han korn fra, slår græsplænen og passer børnebørnene", siger Carsten Kjær.

Børnebørnene er Carsten Kjærs to døtre på tre og fem år, som gennem høsten er med i marken hver aften til aftensmaden. De hygger sig med det, men det er nok mere selskabet med far, der udgør lysten, end det er selve landbrugsinteressen.

"De er nok mest til dukker, men jeg prøver da ihærdigt at fange interesse for landbruget. Men de er altid med en tur i mejetærskeren, og jeg tror det er de færreste børn, der ikke synes, at store maskiner er sjovt", siger Carsten Kjær.

De er snart færdige med høsten på Fensholt Højsgaard, hvor de kun lige mangler noget 2. års hvede af sorten Informer. Det er tidligt at runde af, siger Carsten Kjær, men vejret har gjort det muligt med kun en smule nedbør i juli.

Med de indsendte billeder deltager Carsten Kjær i 'Skyd Høsten bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord Skyd Høsten 2020

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.