Evald på 15 måneder kan ikke sige mor eller far - men han kan sige traktor

Evald på 15 måneder er med på sin første tur i mejetærskeren - det med maskiner, synes han allerede er spændende, lyder det.

På Midtsjælland har de været i gang med hvedehøsten på bedriften Bøgedalsgården, hvor 15 måneder gamle Evald har været med sin far i mejetærskeren for første gang.

"Det er faktisk hans anden høst, men sidste år var han kun seks uger gammel, så der sov han bare, da han var med i mejetærskeren", siger Diana Vejgaard Tofte, mor til Evald.

Men i år var Evald lysvågen under hele turen, hvor han var travlt beskæftiget med at følge med i maskiner og køer på marken i halvanden time.

"Jeg frygtede lidt, at han ikke ville det, men jeg tror bare, at han er blevet præget af det med store maskiner fra starten af. Han kan ikke sige far eller mor endnu, men han kan godt sige traktor", siger Diana Vejgaard Tofte.

Høsten er lig med sommer

Evald og Diana Vejgaard Tofte er med i høsten, fordi Evalds far arbejder i marken på Bøgedalsgården på andet år. Den lille familie bor kun fem minutter fra bedriften på et lille landsted med 13 hektar. Lige nu er det bortforpagtet til Dianas svoger, men med tiden er det meningen, at parret selv skal drive det.

Den korte afstand fra familien landsted til Bøgedalsgården gør, at Evald og Diana prøver at komme på besøg så ofte som muligt. Det er bedriftejerens kone, der står for høstmaden, så når Diana og Evald kommer forbi, har de i stedet kolde drikkevarer eller kage med til hyggen.


Diana Vejgaard Tofte er selv opvokset i landbruget på sine forældres gård, der også ligger lige i nærheden af mandens arbejdsplads. Hun er derfor vant til høsten, og nyder altid den tid på året.

"Jeg forbinder høsten med glade mennesker. Det er jo hele årets arbejde, man høster frugten af. Der er også en masse travlhed, men jeg har altid syntes, det var hyggeligt. Og så plejer det at være godt vejr - høsten er jo bare indbegrebet af sommer", siger hun.

Høsttiden er selvfølgelig en smule anderledes i år, hvor hun har Evald og derfor bruger mange timer alene. Men det tager hun i stiv arm, og ser især frem til, at Evald bliver større og finder ligeså stor glæde i at være med.

På Bøgedalsgården driver Carsten Bøgedal 500 hektar planteavl. De har høstet 30 hektar hvede med et udbytte på cirka 10 ton per hektar og en vandprocent på 15.

Med de indsendte billeder deltager Diana Vejgaard Tofte i 'Skyd Høsten bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle