Første engrapgræs høstet - håber på 1.500 kg renvare
Ole Lauridsen, Maribo, høstede i går fire hektar 1. års engrapgræs, og høsten fortsætter i dag.

Frøhøsten er nu ved at komme i gang flere steder i de sydlige egne af landet, og i går faldt også den første engrapgræs for mejetærskeren.

Ole Lauridsen, Mosehavegaard ved Maribo, høstede onsdag fire hektar 1. års engrapgræs af sorten Balin, som var skårlagt mandag 26. juni. Høstdatoen er tæt på at være den samme som sidste år. 

I  alt har han 21 hektar engrapgræs til høst i år, heraf er 10 hektar 1. års marker og 11 hektar er 2. årsmarker- og høsten fortsætter i dag.

I går gik høsten af frøgræsset problemfrit med fint tørre frø med en vandprocent på formentlig 11-12, lyder meldingen.

"I sidste uge faldt der 80 mm regn, så afgrøden ligger hårdt til jorden, og jorden er fugtig, men min Claas Lexion har klaret det fint," fortæller Ole Lauridsen.

Første rødsvingel høstet: Forventer godt udbytte på 1.800 kg Mark 5. juli · 14:48

Han forventer et udbytte i omegnen af 1.400-1.500 kg renvare pr. hektar, men understreger, at det er et skøn, for han har ikke foretaget opmålinger. Det er i den gode ende i forhold til sortens gennemsnitsudbytte.

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen her eller deltag med dine egne billeder her

Sidste år var udbyttet i 1. års marken kun 1.100 kg renvare pr. hektar, hvilket i høj grad kan tilskrives en usædvanlig tør forsommer.

Mosehavegaard har planteavl på 180 hektar og afgrøderne er byg, hvede, sukkerroer, hvidkløver, engrapgræs og spinat. Græsfrøene leveres til DLF.

Ole Lauridsen er første læser, der indsender høstbilleder for engrapgræs, og han vinder dermed førstepræmien i konkurrencen Skyd Høsten Først i kategorien engrapgræs.

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel
  • Mangler høst: Alm. rajgræs, vinterbyg, vinterraps, hvidkløver, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug og havre.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.