Far og søn klipper vinterraps med ny mejetærsker - stoppet af regn

Claus Andersen og høsthjælpen i skikkelse af sønnen Jesper tog hul på vinterrapsen i denne uge - og det var med mere spænding end normalt, for en nyindkøbt mejetærsker kom i sving.

På Langagergaard ved Nordborg på Als blev der tirsdag denne uge tage hul på vinterrapsen - og det skete med en nyindkøbt Case IH 9230 axial-flow mejetærsker med 35 fods skærebord.

"Mejetærskeren er godt nok fem år gammel, men den er ny for mig,"  fortæller ejeren af Langagergaard, Claus Andersen.

I cockpittet sidder Claus Andersens søn Jesper, der er entreprnør til daglig og hjælper til i høst, mens ejeren selv kører fra i en Case Puma 230 CVX.

Claus Andersen synes den nyindkøbte tærsker klarer sin første høst på den alsiske bedrift til ug med kryds og slange.

Til høst i år har Langagergaard  55 hektar med vinterraps, og tirsdag blev 20 hektar med hybridsorten Finale klippet, inden regn satte en stopper for høstarbejdet samme dag kl. 17. 

Vandprocenten var 10 og udbyttet lander på middel med 45 hkg pr. hektar, og det er er tilfredsstillende på den gode JB 6 jord, lyder vurderingen fra ejeren. 

Rapsen er grubbesået 10. august med forfrugt vinterbyg.

Vandprocenten var 10 og udbyttet 45 hkg pr. hektar.

Regnen kom kl. 17

Langagergaard har en markdrift på 380 hektar og har fire afgrøder til høst i år, nemlig vinterbyg, vinterhvede, vårbyg og vinterraps.

Vinterbygggen er høstet med et normaludbytte i omegnen af 80 hkg pr. hektar.

Næste høstopgave er vinterhvede, og afgrøden ventes at være tørret af og klar til høst i morgen lørdag. Om nødvendigt kan hveden klippes ved en vandprocent på 18 for den del, der skal i gastæt silo.

Til bedriften hører også en svineproduktion med indkøb af 30 kilos grise og en årlig produktion af cirka 9.000 slagtegrise. Claus Andersen er hjemmeblander og opfodrer en del af sin kornavl.

Med de indsendte fotos deltager Claus Andersen i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Få gode råd til en sikker høst og deltag i vores høstquiz her. Så er du med i lodtrækningen om en DJI Mavic Air 2 Drone til en værdi af 7.990 kroner.

Faktaboks

Skyd høsten 2021 - Sådan gør du

Skyd Høsten Bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd Høsten-lagkage, værdi ca 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Sonos Move trådløs højtaler til en værdi af ca. 3.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.567,50 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd Bedste Video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple iPhone 12 Pro 128GB til værdi af ca. 8.900 kr.   
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

 

Betingelser for at deltage:

I alle konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra 2021.

Udvalgte billeder og videoer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige

Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i konkurrencen dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige. LandbrugsAvisen forbeholder sig ret til at anvende indsendte billeder og tekst vederlagsfrit i LandbrugsMediernes trykte og elektroniske medier. Fotos og tekster må ikke fremstå stødende, indeholde klare reklamebudskaber eller krænke ophavsrettigheder. De fulde konkurrencebetingelser kan læses på hjemmesiden.

Emneord Skyd høsten 2021

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.