Hvedehøsten drillede: Kernerne var modne og strået stadig grønt

Først ville mejetærskeren ikke makke ret, og så var strået stadig for grønt. Høsten endte dog alligevel med at lykkes.

Efter tre dage med problemer og halv-umodent korn blev det alligevel til nogle gode høstdage på Tvedemosegård og Dyssegården, som er ejet af Lars Morten Egelund Hansen og Jens Christian Hansen.

"Vi havde været ude i hveden nogle gange, hvor mejetærskeren ikke helt kunne komme igennem. Kernerne var egentlig modne, men strået var stadig for grønt, så vi ventede til vandprocenten var helt i orden", siger Kasper Egelund Hansen, søn til Lars Morten Egelund Hansen.

Inden de kunne komme helt i gang med hvedehøsten, løb de også ind i problemer med mejetærskeren, som lige skulle en tur på værkstedet, inden den blev køreklar.

"Da vi så kom i gang, gik det fantastisk. Vi kørte onsdag, torsdag, fredag og lørdag, hvilket var en fin tidshorisont - vi har ikke kørt særlig langt ud på aftenen, og vi har de fleste dage kunne spise hjemme", siger Kasper Egelund Hansen.

Det var far og søn, der kørte høsten. Lars Morten Egelund Hansen i New Holland mejetærskeren, og Kasper Egelund Hansen på John Deere 6250 R traktoren.

Målet om at blive selvstændig

Kasper Egelund Hansen er 24 år og har været færdiguddannet landmand i et år. Ved siden af, at han hjælper til i høsten på sin fars bedrift, begynder han på agrarøkonom-uddannelsen i slutningen af august. Han har taget en gymnasiel uddannelse inden landbrugsuddannelsen, og han er nu klar til sidste trin.

"En del vælger at vente et par år, inden de videreuddanner sig, men jeg er lige et par år ældre end de fleste, så jeg valgte bare at køre direkte videre nu her. Tanken med det er, at jeg skal arbejde med noget konsulentarbejde eller forædling og på sigt overtage gården derhjemme", siger Kasper Egelund Hansen.

På bedriften hos Kasper Egelund Hansens far er de blevet færdige med at høste de 90 hektar vinterhvede, der gav et udbytte på 10,5 ton per hektar med en vandprocent på 13,8. Afgrøden skal sælges som foderhvede.

Med de indsendte billeder deltager Kasper Egelund Hansen i 'Skyd Høsten bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord Skyd Høsten 2020

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.