Hvidtfeldt: Stor ros til Eva Kjer
Lars Hvidtfeldt mener, at Eva Kjer Hansen har klaret en kritisk dag for landbruget på god facon.

Det var en kritisk dag for dansk landbrug. Derfor er der stor ros fra Lars Hvidtfeldt, viceformand for Landbrug & Fødevarer, fordi Eva Kjer Hansen holdt fast i det lange perspektiv: At landbrugspakken er et plus for både miljøet og landbruget.

Det siger Lars Hvidtfeldt, efter miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) dagen igennem var til høring og samråd i Miljø- og Fødevareudvalget i Folketinget.

"Det har været en lang og meget kritisk dag, og hun har været meget klar og præcis. Det har været meget kritisk for erhvervet," siger Lars Hvidtfeldt.

"Vi kunne konstatere, at ministerens udgangsreplik var, at der stadig er opbakning til Landbrug- og fødevarepakken. Det er vi super, super tilfredse med: At blå blok har lavet en landbrugs- og fødevarepakke, som de alle står bag," siger Lars Hvidtfeldt.

Lars Hvidtfeldt lagde vægt på, at forskerne ved formiddagens høring tirsdag bakkede op om den målrettede regulering, hvor planterne får den næring, de kan nå at suge til sig.

"Ingen undsagde, at vi skal have målrettet regulering," siger Lars Hvidtfeldt.

Oppositionen har kritiseret, at landbrugspakken de første år opgøres af ministeriet til at øge udledningen af kvælstof til havmiljøet. Først fra 2020, efter indførelsen af den målrettede regulering fra 2017-2018, går regnskabet i plus.

"Det er noget fnidder om de første år, diskussionen går på. Man ser ikke på det samlede billede," ærgres Lars Hvidtfeldt.

Dagens lille indrømmelse: Eva Kjer fortryder manglende stjerne* i tabelMark Tirsdag 23. februar 2016 · 18:15

Godt for landbrugets økonomi

På høringen gav flere forskere udtryk for det positive i, at landbruget får lov til at gødske efter forholdene. Det kan føre til øget indtjening for erhvervet.

"Det er et markant afsæt til at landbrugets økonomi samlet set kan blive bedre," siger Lars Hvidtfeldt.

Han påpeger, at de nye sorter øger udbytterne, men at deres fulde potentiale ikke kan udnyttes, hvis de ikke får lov til at få den næring, de har behov for. Det skader udbyttet, både mht. udbyttets størrelse og proteinindhold.

"Det er her, at væksten på bundlinjen ligger," understreger Lars Hvidtfeldt.

Han er glad for, at en ny måde at miljøregulere på nu venter landmanden.

"Vi har som organisation arbejdet på at få en ny, målrettet regulering i mange år, og nu ser det ud til at lykkes," glædes Lars Hvidtfeldt.

Fredag skal Folketinget stemme om L68, loven skal tillade den gradvise afskaffelse af de reducerede gødskningsnormer.

Konservative har sagt, at de ligesom Liberal Alliance, Venstre og Dansk Folkeparti vil stemme for - men Konservative vil arbejde på at få ekstra miljøtiltag oveni de allerede planlagte.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.